ja mislim da je macbook apple (nije bitno koji) najbolji laptop i stoga vam kažem KUPI SI GA ali je jako rijedak![]()
Acer
Apple
Asus
Dell
Fujitsu - Siemens
HP
IBM
Lenovo
MSI
Samsung
Toshiba
zbog cega je toshiba 'fuuuuj' ?
mislim, a svakakvih komentara..
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ja mislim da je macbook apple (nije bitno koji) najbolji laptop i stoga vam kažem KUPI SI GA ali je jako rijedak![]()
Zadnji uredio .:TailS:. : 09-06-2008 u 12:09
ja imam hp-a,al ono,nemre bit slabiji,radi ko vurica,kvalitetna izrada,mislim da su jako kvalitetni,danas si je cura uzela ga,na moju preporukumalo jaceg (dvojezgreni procesor,2g rama) pa me bas zanima kak radi. a cuo sam da je uvjek bolje uzet nekog iz poslovne serije nego neki kao obiteljski,puno su kvalitetniji poslovni. moj glas HP-u
gidi jap!
Ovih dana sam imao doticaja sa puno laptopa razlicitih brandova i malo sam promijenio neke stavove.
Lenovo odnosno IBM su i dalje broj jedan, ispod njih skuplji Asusovi modeli (jeftiniji nisu nesto), pa HP-ovi skuplji i srednji i onda Dell i FSC, naravno skuplji modeli.
Toshiba me jako razocarala, kako u performansama inace dobrih komponenti tako i po kvaliteti nekih stvari.
Da mogu opet glasati, isto bi glasao - Lenovo.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Neke stvari su se promijenile, no ne toliko da bi bili nekvalitetniji ili losi. I dalje su u vrhu unatoc svemu. Ipak, kinezi ili ne, ThinkPad je prevelik brand da bi se unistio sa losom proizvodnjom.
HP se radi isto negdje na dalekom istoku, kao i svi drugi laptopi, iako je sam HP u SAD-u.
Prijasnja iskustva sa Toshibom su mi isto govorila, no nakon ovoga sto sam dozivio... razocaran sam.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Imao nekih iskustva sa HP-om, još starim, pro linija, pila i pol onda...
Kad sam kupovao novog, odustao sam od hp jer sam u međuvremenu uzeo jedan model koji je bio sranje nad sranjima da oprostite..
Nadalje, sad sam na toshibi, a200 seriji, mogu reći da i ona ima dosta svojih mana i da isto nisam baš previše zadovoljan s njom, međutim imam još jednu toshibu pro liniju, koja opet s druge strane rastura..
Od ostalih marki koristio sam još ACER, no on mi nije nikako sjeo, što zbog dizajna, što zbog samih performansa..
Ako ću morati mjenjati lap, bit će to definitivno Apple, jer sam se zaželio promjena svega, a sviđa mi se, ali ko zna, možda se i u njemu razočaram. bilo kako bilo moj glas ide njemu u korist...
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Lenovo je vrhunac što se tiče laptopa. Njihovi low-end laptopi po kvaliteti šišaju konkurenciju big-time, a ovi skuplji T i X serija su po tom pitanju još bolji. Jedino što kod Lenova nema jesu multimedijska i gamerska računala koji ipak pripadaju konzumerskom tržištu.
Toshiba me totalno razočarala...njihova računala su totalno neizbalansirana, kvaliteta tipkovnice, touchpada, zaštita ekrana i ostatak kućišta su na razini jednog Acera ili ispod. Isto tako, Toshiba voli uštedjeti na komponentama (pogotovo kad je u pitanju odabir kartica, diskova i DVD snimača). Iako ima stvarno dobrih Toshiba računala, za njih treba masno platiti, podrazumjevajući da se možete nositi sa standardnim Toshibinim nedostatcima (užasna tipkovnica, užasan touchpad, plastično kućište, trubrite (sinonim za isprane boje, užasan kut gledanja i refleksija), i softverski paket prepun bloatwarea). Jest da su neka Toshiba računala zaista lijepa, ali imam blagi dojam da se Toshiba pretvara u ono što je Samsung za proizvođače mobitela.
HP ima jako dobru višu klasu računala. B (Poslovna), P (Profesionalna) i W (Workstation) serije su fakat fantastično izvedene. Ima manjih outsidera, ali u pravilu kod njih je sve na svom mjestu. Jeftina prijenosna računala (za koja osobno smatram da uopće ne treba kupovati) su lošije kvalitete (što nije slučaj kod Lenova), ali ako je budžet nešto veći (recimo oko 7500-8000 kn) onda je HP čisto solidan odabir. Istina ne može se to mjeriti sa kvalitetom izrade Lenova, ali su jako dobra alternativa, pogotovo ako trebate malo bolje performanse. Pavillion serija je jako dobra što se tiče performansi, ali nisam siguran kolika je kvaliteta izrade jer nisam imao niti jednog u rukama, a i čuo sam da HP Hrvatska baš i ne uvozi takva računala kod nas.
Acer, a evo imam već jednog dvije i pol godine i laptop je skoro u raspadu...ima dosta loših komponenti, lošu softversku podršku i nije baš neki brand. Jedino su dobri zato što dobiješ dosta za uložene novce po performansama. Eventualno kao multimedijske stanice i ništa više - čak nisu ni za igranje dobri.
Asus sve više iznenađuje. Oni imaju jako dobrih laptopa, ali u višem cijenovnom rangu (čitaj: računala za gamere, ultra-portable i pro). Testirao sam jedan gamerski laptop i jako sam zadovoljan kako su sve to sredili.
Dell, a nisam siguran, ali njihova kvaliteta izrade mi je ponekad upitna (vire žice na sve strane, unutrašnjost je teški điberiš), ali imaju nekoliko stvarno dobrih računala - meni je Dell Inspiron 6400 jako dobar stroj, pristojne kvalitete i dovoljnih performansi. Malo previše prodaju svoje ime u cijenu, ali ne više od HP-a i Lenova.
A Apple, LOL. Ne znam čemu to. Ako hoćete imati odlično i perfektno računalo za izvođenje najšarolikijih zadataka - od multimedije do obrade teksta, definitivno, ali s obzirom na cijenu preporučujem ga samo za profesionalne svrhe, jer ima hrpetina drugih računala koje će druge zadatke obaviti bolje ili u najgorem slučaju jednako kao i Apple, a o cijeni da i ne govorim. Jest da je Mac OS X operativni sustav budućnosti, ali definitivno samo zbog toga nije vrijedno platiti 100% višu cijenu za prijenosnik.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Inače, predstavljena je nova Centrino 2 platforma, a prvi primjerci su se već pojavili...Istina nisu punokrvni predstavnici (neki imaju diskretnu grafiku, neki imaju Merom procesor), ali ono...manje više je sve tu...
Ja sam recimo bacio pogled na 6730s koji ima solidnu kvalitetu izrade za lap ispod 6000 kuna, a tu je Centrino 2 (osim procesora), neloša grafika (Radeon HD3430) i jako fin dizajn, koji je po meni triput ljepši od svih šarenih Toshibinih primjeraka...
daj mi recite par riječi od F-Siemensu....
Ponudila mi se prilika koja se ne propušta za laptop. inače, kakve su kvalitete, na kakvom su glasu, kako im baterije traju... Konfiguracija ovdje nije bitna...
Hvala
A ne znam bas. Fujitsu-Siemensi su ti relativno klasicni prijenosnici koji dobro obavljaju za sto su namjenjeni. Po kvaliteti su ajmo rec malo iznad ranijih Dellova, ali su vrlo konzervativni po izboru komponenata i pretrpanosti funkcijama.
Baterije ti ovise o modelima, ali Amilo Li i Pi te Esprimo serija ti generalno imaju dobar vijek trajanja baterije (ne u rangu nekih HP-ova ili Lenovoa, Dellova i Sonyja ali ipak cisto solidno).
Sony Vaio Top model - najbolja baterija - do nekih 10ak sati.
HP - najpristupacniji i najpovoljniji laptop na tržištu. hpovi laptopi su izuzetno nemobilizirani - baterija im traje 1-1.5h. onda bolje uzeti PC.
Nisu svi. Nekoliko novih "poslovnih/soho" modela imaju pristojan kapacitet baterije.
pa evo samo da kazem da ne stoji bas ovo da su hp-ovi laptopi nemobilizirani.
posjedujem Hp 6720s kojem baterija traje 4.5 sati na min. osvjetljenju (sasvim uredno se sve vidi).
Lenovo je definitivno 'the best', ali za gamere su tu Dell XPS i Alienware i sada Asus. Mac je definitivno preskup ma koliko dobar bija.
Jel se to meni čini ili je na nešem tržištu mal izbor Lenova?
i ne stavite mi sony-a koji daleko šiša sve po dizajnu i kvaliteti... nema do vaija, ko ga je imo tesko da ce bit zadovoljan ikad vise s bilo kojim drugim laptopom....
Istina. Sony je izvan konkurencije. Pakleno preskup![]()
Čujem nešto da vanka dosta hvale Panasonicove laptope, al kolko mi je poznato u nas se ne prodaju.
Ekipo, imao sam prilike dobiti Alienware, stavljam ga na 1. mjestone samo po preformansama nego po zavrsnoj obradi, materijalima, dizajnu.... svemu
![]()
Jedino sto su teski k'o bogec...hehe![]()
fali VAIO, a nisam ga testirao niti imao, no prema korisnicima i cijeni mislim da bi moj glas njemu išao.
2 T-MACA: a sto ti kazes na Acer recimo 5530g seriju ...
Uvijek stisni <Yes>
Bookmarks