Izasli su konacno i modovi za kameru na UIQ3 telefonima. Ono sto im je zajednicko je da je zoom povecan i da na P990 ide i do 400% (na P1 je 300%), u burst modu je sada moguce uslikati 6 slika zaredom dok je ranije bilo 4, povecan je kvalitet slike (po default-u je 90% za 'Fine' dok je sada 96% na P1, a 95% na P990), naziv slika je promenjen pa vise ne pocinju sa DSC, vec je PICT za slike, a VIDE za video zapise, mozete da birate izmedju 4 razlicita shutter sound-a (mozda ima jos nekih drugih sitnica, zavisno od fona).
Ono sto je najbolje i najbitnije je da je video zapis poboljsan tako da sada snima sa 27-30 fps dok je ranije bilo 15 fps, a bitrate je 512000 dok je ranije bio 384000. Znaci sada sve tece glatko, nema vise seckanja kao ranije. Na zalost, ova poboljsanja kod video zapisa vaze samo za P1 i W960 dok za P990 takav mod jos uvek nije izasao.
Evo jednog primera sa YouTube-a kako sada izgleda video zapis na P1 sa 27 fps
http://uk.youtube.com/watch?v=cjwNhcI1t1E
Instalacija:
- skinite odgovarajucu .rar arhivu za vas telefon i otpakujte je
- prebacite foldere 'Private' i 'Resource' na vas telefon i to u 'C:\'
- posto se u 'C:\' vec nalaze ovi folderi, telefon ce vas upozoriti da ce 'Private' i 'Resource' biti 'overwritten', pristanite na to i pritisnite 'Yes'
- restartujte vas telefon
Napomena: ovo su modovi za one koji koriste engleski jezik na fonu (English Language Pack). Ako pak koristite neki drugi jezik (srpski, hrvatski, nemacki, itd...) onda pre nego sto prebacite 'Resource' na fon idite u 'Resource\Apps' i izbrisite 'pvcamera.RSC', a umesto njega stavite 'pvcamera.Rxx' (gde je ovo xx neki broj koji odgovara jeziku koji koristite na fonu, npr. za ruski je 'pvcamera.R16', ne znam koji je broj za srpski posto koristim engleski na P1). Elem, ovaj fajl 'pvcamera.Rxx' mozete naci na svom fonu u 'Z:\Resource\Apps' - iskopirajte ga odatle i ubacite ga u 'Resource\Apps' umesto 'pvcamera.RSC'.
Evo link..zapakovao sam sve i uploadovao na rapidshare (iz nekog nepoznatog razloga meni nije dozvoljeno da postujem attachemnte ovde).
http://rapidshare.com/files/14763978...odovi.rar.html

Odgovori uz citat

Bookmarks