Sve ovisi o konekciji koju imas i o tvojoj udaljenosti do adsl centrale...naime svako mjesto ima vise manjih ili jednu vecu adsl centralu...sve te adsl centrale se na kraju spajaju na glavnu adsl petlju koja propusta odredenu adsl brzinu...neke centrale imaju sumove na telefonskim linijama posto su stare i ofucane pa je brzina adsl-a manja nego ona sto se isporucuje sa paketom
Naprimjer imas paket 2mbit/256 kbps
a max download ti je 130 kbps umjesto 200 kbps cca
a upload ti nije 20 kbps nego 7 kbps...
Onda isp poveca paket ako ga tlacis nazivajuci sluzbu za koristnike svaki dan
i tako dobis cak i veci download i upload nego u paketu do 2mbit ali sve to samo ako tehnicka sluzba stvarno utvrdi da ti je download ogranicen na 40% manje od onog deklariranog u paketu.
Sto se tice clipova tu ovisi vise stvari (tvoja brzine downloada i brzina uploada servera gdje su pohranjeni filmici od "farme")
Samo ne kuzim dio
"(na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))"
jer ako firma koristi proxi (sto se koristi za anonimnost) onda veza nikako nemoze biti brza...nasuprot samo jednaka ili sporija jer proxi prolazi preko razlicitih Ip-a da bi sakrio tvoj main ip koji firma koristi (najcesce staticki ip...znaci ip koji se ne mjenja)
Ja ti preporucujem da si ispitas brzinu downloada i uploada da bis vidjeo dali ostvarujes maximum u uploadu i downloadu
Najbolje da pokusas napraviti speed test http://www.speedtest.net/
ili da downloadas neke fajlove sa microsoft.com i vidis koliko kbps ti ostvaruje pri samom downloadu.
evo ovo je moja brzina na speedtest.net:
moj paket je t-comov 2 mbit/256 kbps
![]()

Bookmarks