= Citat = Izvorno postao Boris-RI Pregledaj post
Naime, 400d je otišao u vječna lovišta (ne pitajte kako ) i sad mi treba neki fotić po mogućnosti ultrazoom klase koji bi mi zamjenio 400d i ruksak sa objektivima, jer ću uskoro po izletima vuć novi ruksak sa dječjim potrebama pa mi treba nešto jednostavnije za nositi a da mi opet pokrije koliki toliki raspon.

Vidim da se dosta hvali Oly 570UZ, ali kako sam navikao na Canona zanima me ako netko ima neke iformacije o nasljedniku S5 koji bi navodno trebao uskoro izaći.
S5 sam imao prilike probati i mislim da je OK za trenutnu cijenu pa bih bio zahvala ako netko može usporediti 570 sa S5 ili je bolje čekati S6?
Oko nasljenika S5 IS modela jos nema konkretnih informacija.

Obicno se gomila noviteta i promocija modela pojavljuje uz sajmove foto oprema. Dva su relevantna. Sljedeci nas, ako se ne varam ceka iza ljeta, pa bi u tome razdoblju bilo realno za ocekivati i nasljednika S5 - ice. Iako valja uzeti u obzir da je vrlo mali vremenski period protekao od lansiranja S3 - jke do S5 - ice, dok je recimo vremensko razdoblje od S2 do S3 modela puno dulje. Stoga nema nekih pravila, ali s obzirom na to da trziste odredjuje intenzitet izlazaka noviteta, a da su konkuranti predstavili nasljednike klase koja se borila sa S5 modelom, za ocekivati je da Canon nece jos dugo moci "zivjeti" na S5 - ici.