Izvorno postao
fukmondo
Što mislite o ovom film scanneru Microtek FilmScan 1800.
5 mm, opt. rez. 1800x1800 dpi, 42 bitni, USB 1.1, gumbi: 1 - za skeniranje (samo uz CyberView), softver: Podržani operativni sustavi: Windows 98/2000/XP, Mac OS 9.x, Mac OS X . Softver: SilverFast SE, FilmScan, CyberView. Mogućnost skeniranja i printanja 35 mm filmova do veličine 10" x 8" (200 dpi). Jednostavno automatsko punjenje omogućuje do 40 eksponacija istovremeno u jednoj 35 mm roli. Novo easy-to-use uređivanje slika sa Adobe Systems Inc aplikacijom na Win i Mac platformi.
1800x1800 dpi optičke rezolucije čini mi se malo premalo, može li se iz toga izuvći A4 fotka, a da picajzla poput mene bude zadovoljna?Svojedobno netko reče da nema skeniranja filmova ispod 2400 dpi-ja optičke rezolucije. S druge strane ovdje se radi baš o dedicaded fim scanneru dakle služi samo tome?
Mislite li da je moguće da neki od fletbed scanerra iz klase do 1500 kn napravi bolji posao?Svi redom imaju veću optičku rezoluciju od ovoga?
Npr. Canon CanoScan LiDE 600F ili canoscan 8800f.Ako su podjednaki rado bih uzeo flatbed da se riješim i fotki.
Stumbao bih neke negative ali naravno htio bi bit je... i pošten. Znači do ispisa A4 formata, a da još uvijek ostane detalja dovoljno da se ne plače za njima. Picajzla sam uzmite to u obzir. Kupovina ovoga svodi se kao i većina toga kod nas na to da nikad neznaš jesi li kupio skupu igračku ili stvar koja može odraditi posao dok nije već kasno.Kupovati stroj od 5000 kn koji sigurno može odraditi posao nije opcija za tako jednokratnu upotrebu.
Dakle
Ima li tko iskustva sa skeniranjem negativa?Ono što sam ja vidio do sada na flatbed scannerima je bilo za plakati.
Kako to da nema podforuma film scanneri?
Bookmarks