ma ja sam kupio 570-ku prije 3 mjeseca jedva sam je našao, prezadovoljan sam, dakako cijeli pojam FOTOGRAFIJE I SLIKE se razlikuje od osobe do osobe, vlastiti način izrađivanja, različiti strojevi sve to ima svoje, bitno je da se razumijemo a ne da pričamo koji je fotič bolji a koji to nije. Vjerujem da svatko od vas ima omiljenu marku fotića, ja sam godinama oly-je koristio, od džepnih sranja do slr mašina...više manje imaju sličnu dušu i to mi se sviđa...

moje osobno mišljenje je da sony voli pretjerivati, firma ima dakako potencijala, ali ipak nisu mi jaki što se tiče fotiča, bespotrebno stanje fotić, natrpaju LCD na njega, koji je skoro ko moj na laptopu ...mislim po meni se bave nebitnim stvarima, prave dnevno više fotića nego što se kruha proda, mislim daju u svakom razredu fotiča CARL ZEISS optiku, što baš nema logike, jel po meni je jedino to što je bitno na fotiču i možda time prikrivaju nedostatke i kupe novce.

Kod olympusa toga nema, istina ima svatko nedostataka, recimo kod olympusa neki meniji i tako nešto, ali recimo znaju ljudi šta rade, kod njih nijedan fotić nižeg razreda nema ZUKIO DIGITAL objektiv ili leće, samo profesionalni njihovi to imaju.

A što se tiče kvalitete slike, po meni bi svaka slika trebala proći u nekom programu za obradu slike, CS-u bilo šta, male korekcije i slika izgleda ajme za svakoga, može se čak od govna napraviti pita. A koliko se razumijem i koliko sam čitao, kod SLR fotiča je deklariano da moraju proći digitalnu obradu na kompu da bi slike bile bolje od nižih razreda fotiča. Kao što je kod analognih fotiča i foto filmova slika morala proći od fotografa, pa sve do tamne komore i puno ljudi proći da bi je dobio na papiru tako i kod digitalnog svijeta mora proći kroz komp i obradu da bi to bilo to...

Novi sam tu, napisao sam svašta, nisam tu da se svađam nego da razmjenjujemo mišljenja, iskustva, ima tu istine, netočnih podataka, slobodno komentirajte...