= Citat = Izvorno postao Phnx2 Pregledaj post
Malo da refreshnem temu... Isprobao sam zvucnike, i ne mogu se oteti dojmu da je bass jako sklon "iskrivljenjima" ili kako se to vec naziva, pogotovo pri malo zahtjevnijim stvarima... Ono sto je jos nevjerojatnije, da to na X-230 (koje sam dosad imao) uopce nisam primijetio!!
Pa jel moguce da izmedu 2 sub-a iste serije od istog proizvodaca moze postojati takva razlika..?
Jos nesto: posto mi ova 2 zadnja zvucnika stvaraju guzvu u sobi, da li je moguce da ih iskljucim, i namjestim u postavkama kartice 2.1, i da se zvuk tako i ponasa, tj. da 2 prednja i sub normalno "sviraju"..? Ili je to "5.1 ili nista" opcija?

Nisam primijetio nikakva "iskrivljenja" nego je jednostavno bas prejak, osim kad ga držim skroz na minimumu (na drugoj oznaci po redu). Zbog toga sateliti ne dođu do izražaja i dominiraju niski tonovi. Prema specifikacijama sa logitechove stranice woofer je u 2.1 sustavu 20W a sateliti 12W pa zato (pretpostavljam) nema preizraženog basa dok na ovom 5.1 sustavu zvučnika kod slušanja muzike rade 2 satelita od 7,4W s wooferom od 25W. Sateliti su preslabi prema wooferu za stereo. S druge strane u filmovima i igrama kod 5.1 zvuka je to odlično jer se dobije snažan bas koji je najvažniji za zvučne efekte raznih eksplozija i slično.

Prema mom iskustvu sa ovim zvučnicima:za elektronsku glazbu u kojoj dominira bas ovi zvučnici su idealni dok za ostale vrste glazbe nisu dobar izbor - ne zbog kvalitete satelita koji odlično reproduciraju vokal i visoke tonove nego zato što su preslabi (sateliti).