Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 202

Threaded View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post
    rekoh ti, sefe, tuka al dat cu si truda i citati over and over again

nego, a nisi mi odgovorio na ono sto me najvise zanima
    Po meni...da fejk je. U vrijeme prvih par thedana nema sanse da je netko bio dolje jer je temperatura bila ogromna. Taj ne bi zivu glavu izvukao. Kad su ispustili vudu iz komora ispod i napravili cep...to se stabilizirao i pocelo hladiti. U daljnjih dvije godine komisija je provodila istrazivanje i onda su nastele neke od prvih fotografija te mase u jednoj od komora (to je ta famozna slonova noga)...inace takvih rastaljenih tvorevina ima u bazi reaktora i po drugim podzemnim komorama hrpa (i ne lice na slonovu nogu ). U to doba ta je masa bila vrlo sjajna gotovo metalnoga izgleda. Fotografije i snimke nastale u daljnjih 10 godina (pogotovo nakon 10 ak godina) nakon 88. kada je komisija zavrsila sa radom i Legasov se okacio o gredu pokazuju da je ta masa pomalo erodirala i da je postala poroznija (povrsina izgleda kao da je korodirala) sto ju cini cak i opasnijom jer je jednostavnije da se ispere vodom recimo ili u slucaju kolapsa sarkofaga...puno bi se jednostavnije u prasinu pretvorila.

Bez obzira na sve i dalje prema zadnjim mjerenjima koje je provela ukrajinska komisija mjerili su i do 20000 rentgena po satu pokraj same mase.

U jednome od mojih postova mozes pronaci da je 500 rentgena u satu smrtonosno...ne moram dalje.

= Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    Zaboravio sam dodat, koja je to bila temperatura kada se sve to rastalilo??
    Ta citava radioaktivna masa se sastoji od samoga goriva (cisti uran i plutonij...urana je puno vise) i grafita (od kojega su bile izradjene sipke za kontrolu rada samoga reaktora). Grafit je u ukupnoj masi u velikoj vecini, ali je usprkos tome citava masa izuzetno radioaktivna radi urana i plutonija. Ti materijali su se rastalili u pomijesali na temperaturama visim od 2000 stupnjeva celzijusovih (grafit ima prilicno visoko taliste).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

2. 'Hvala' kaže:

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove