oh, joy..
e jesi ga nadrobio mislim da cu ovo procitati jos sto puta, al ni 101 mi nece biti dosta da bar djelic skopcam lol
i da, 99% toga sto sam ja citala o cernobylu, reaktoru i tak to bilo je obicno izrazavano u rentgenima, pa bi bilo mozda bolje da si izrazavao u toj mjeri, a ne u ovim greyima i cemu li vec sve ne
al gle, da te odmah zaustavim u pokusaju da mi preko roentgena nacrtas - nemoj i dalje necu skuziti :tuka:

sve ono sto je mene zanimalo krasno si zgurao u ovaj odlomak (dakle, najlaickiji moguce receno):
Sve ovo nije pitanje ako govorimo o "slonovoj nozi". Tamo je kolicina zracenja tolika da je izlaganje od minute dovoljno za siguran put na Mirogoj. Same fotografije slonove noge i video zapisi su dobiveni vecino u fazi proucavanja podnozja same elektrane (trajala do 1997. godine kao se ne varam) dobivene su busenjem zidova podrumskih prostorija (radi se o par metara betona) i potom guranjem sondi ili kamera na konzoloma do prostorija u koje se radioaktivnim materijal ratalio i izlio.
sto ce reci, ona fotografija koju sam nakeljila je fejk? covjek se nemre dosetati do slonove noge i ostati ziv? fotografije i videozapisi slonove noge dobiveni su jedino na goreopisani nacin (a to sam i ja gledala/citla)?

eh, i da, gajgerov brojac mjeri sto, roentgene?
i di bi se mogao kod nas nabaviti, i koliko bi takva nabavka oderala po dzepu?
mislim, ak me muz ikada pusti u pripyat, nuzan ce mi biti. i pri tom bih voljela da je nabavljen negdje u nasim krajevima.. nis ja vise tim bivsim sssr drzavama ne vjerujem, ak su tolko skrivali nesrecu ko zmija noge, mozda su syebali i gajgerove brojace sala, al fakat bih voljela nabaviti to cudo