" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Pa da...tko se kvragu zamara sa oblakom radioaktivnog materijala (osim mozda pokojega frizera, jer je izgledno da bi u tome slucaju ostali bez posla) kad imamo jednoga propucanoga i par prebijenih BBB - ovaca. To su nasi problemi.
Mislim nije losa filozofija, ali moras priznati da neki problemi ipak jesu globalni...nije da imamo utjecaja na njihov razvoj i rijesenja, ali ipak mozemo cangrizati...cisto da demonstriramo nasu globalnu svjesnost i "krscansku" zabrinutost velikim napretkom koji jamačno ne razumijemo.
Da se razumijemo, za mene bi bilo krasno kada bi svi mogli biti pogonjeni kriptonitom i derivirati "goriva" covjecanstva iz termosfere...ali to za sada ne ide tako. Mozda cemo u buducnosti svo biti solarni yogi - ji, zivjeti bez hrane i potrosnje fosilnih goriva...mozda ce vrijeme poluraspada biti samo klincima nepoznata kategorija iz apokalipticne proslosti. Proizvoditi cemo dovoljno energije sa svoje mentalne i fizicke potrebe, nece biti seksa i nogometa, a mobitele i laptope cemo puniti tako da si ih ustekamo da ne kazem gdje...
...ali to za sada nije tako. S obzirom da cemo i dalje kremirati blagodati majcinskoga kamenja i trositi vise energije nego je mozemo generirati "nature friendly" nacinima, osim da tu i tamo potopimo pokoji kanjoncic (za par beznacajnih GW - a...npr. Dobra...za kojom ce osim velike djece na gumenjacima i mali zeko sad plakati i ljeti dok nema snijega)...meni se sasvim razumnim cini i deriviranje energije iz radioaktivnih elemenata...jer fuzija i fizija ti daju krila, pogotovo ako si rodjen blizu Cernobila...a ljudi su oduvijek zeljeli letjeti...putovati i vidjeti svijet iz druge perspektive.
Pa eto nam prilike...zato i ja zelim u Pripyat.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks