oblak je prekrio prakticki citavu europu. no tek nakon par dana, kad se vec znalo vot d fak vent vrong, kad su izdana upozorenja na boravak u zatvorenom, pranje ruku, robe, kose, preporuka da se ne jedu plodovi s vrta itd. a vidi, uvijek se nasla nekla bakica koja ili nije znala ili je zanemarila.. u svakom slucaju, posljedice kakve su u ukrajini/bjelorusiji najvise/rusiji u ostatku europe su puno puno manje. znam sve to jer sam se ja igrala vani kad je cernobil ruknuo, stara je jos dan danas u panici zbog togai isto joj se ne da objasniti da je oblak do nas stigao kad se vec sve to znalo..
ne mozemo sada za svaku genetsku mutaciju kriviti cernobil. najvise zbog toga sto se to ne moze nikako dokazati.
bitno je, kad smo se vec dotakli oblaka, naglasiti da su zapravo bila dva vala - prvi kad je cernobil ruknuo, koji se prvo sirio na sjever (svedjani i njihov alarm, sjecate se), a drugi oblak nakon par dana kada je nakoseni krov reaktora propao u jezgru skupa sa svim onim olovom i pijeskom kojeg su bacali s krova - to je diglo ponovno radioaktivnu prasinu u zrak.

i isto joj se ne da objasniti da je oblak do nas stigao kad se vec sve to znalo..
Odgovori uz citat
Bookmarks