Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 6 od 9 PrvaPrva ... 2 3 4 5 6 7 8 9 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 126 do 150 od 202
    stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    Hmm, pa problem je Rusije i tih zemalja kod kojih je najjaca radijacija bila..

Iskreno, ljude u Hrvatskoj, Spanjolskoj, Austriji boli ona stvar za to..
    Errrr! Wrong answer
    Siguran sam da ti Luna već odgovara pa pričekaj malo
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post

Koja bolnica i kakve to veze sa Cernobilom ima?
    Tam u Novom Zagrebu ona bolnica poslje Bile ja mislim....

Pa eto, zakaj bi Cernobil bio nas problem? :/
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam u Novom Zagrebu ona bolnica poslje Bile ja mislim....
    Ta bolnica nije niti mogla propasti jer nikada nije niti egzistirala.

Propao je projekt...

...a sada propada samo gradjevinski materijal.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ta bolnica nije niti mogla propasti jer nikada nije niti egzistirala.

Propao je projekt...

...a sada propada samo gradjevinski materijal.
    Pa da, dobro, propao je projekt za tu bolnicu..

Al opet, koga briga za to??

Ja mislim da ljudi previse razbijaju glavu oko takvih problema, problema drugih ljudi i drugih drzava koji s nama nemaju nikakve veze, dok zanemarujemo svoje probleme
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja mislim da ljudi previse razbijaju glavu oko takvih problema, problema drugih ljudi i drugih drzava koji s nama nemaju nikakve veze, dok zanemarujemo svoje probleme

Pa da...tko se kvragu zamara sa oblakom radioaktivnog materijala (osim mozda pokojega frizera, jer je izgledno da bi u tome slucaju ostali bez posla) kad imamo jednoga propucanoga i par prebijenih BBB - ovaca. To su nasi problemi.

Mislim nije losa filozofija, ali moras priznati da neki problemi ipak jesu globalni...nije da imamo utjecaja na njihov razvoj i rijesenja, ali ipak mozemo cangrizati...cisto da demonstriramo nasu globalnu svjesnost i "krscansku" zabrinutost velikim napretkom koji jamačno ne razumijemo.

Da se razumijemo, za mene bi bilo krasno kada bi svi mogli biti pogonjeni kriptonitom i derivirati "goriva" covjecanstva iz termosfere...ali to za sada ne ide tako. Mozda cemo u buducnosti svo biti solarni yogi - ji, zivjeti bez hrane i potrosnje fosilnih goriva...mozda ce vrijeme poluraspada biti samo klincima nepoznata kategorija iz apokalipticne proslosti. Proizvoditi cemo dovoljno energije sa svoje mentalne i fizicke potrebe, nece biti seksa i nogometa, a mobitele i laptope cemo puniti tako da si ih ustekamo da ne kazem gdje...

...ali to za sada nije tako. S obzirom da cemo i dalje kremirati blagodati majcinskoga kamenja i trositi vise energije nego je mozemo generirati "nature friendly" nacinima, osim da tu i tamo potopimo pokoji kanjoncic (za par beznacajnih GW - a...npr. Dobra...za kojom ce osim velike djece na gumenjacima i mali zeko sad plakati i ljeti dok nema snijega)...meni se sasvim razumnim cini i deriviranje energije iz radioaktivnih elemenata...jer fuzija i fizija ti daju krila, pogotovo ako si rodjen blizu Cernobila...a ljudi su oduvijek zeljeli letjeti...putovati i vidjeti svijet iz druge perspektive.

Pa eto nam prilike...zato i ja zelim u Pripyat.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm, pa eto novi primjer.
    Eruptirao je vulkan na Islandu, svi su se uspanicarili kak cemo svi umrjet, kak ce nas pepeo zatrpat kak ovo kak ono..
    Govorili su da avioni NE smiju letiti..
    A gle sada, nedavno je bio clanak o tome kako je to sve bila jedna veeelika napuhana laz...

Novine i televizija pumpaju ljude sa hrpatinom hiperboliziranih prica..
    Nije ni cudo da ce svi se uspanicit..

A sta dobivamo tim "cangrizanjem"?
    Bezveze sebe zivciras a nemozes promjenit to sto se dogodilo ili to sto ce se dogodit..

A kolko se sjecam, Cernobil nije imao nikakav utjecaj na Hrvatsku, tj radioaktivne cestice nisu dospjele do nas..
    A svi su opet bjezali na more jel su im na vjestima rekli da je tamo slabija radiacija LOL!

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo lune :cerek:
    cionn..
    za pocetak bih ti savjetovala da procitas temu otpocetka.
    cak i ako te ne zaiteresira, znat ces puno vise no sto sada znas i neces se tako olako razbacivati izjavama kako nama Cernobil nije bio prijetnja, a jos manje kako nam nije sada.
    ako te, pak, zaiteresira, samo pitaj, zatrpat cu te hrpetinom materijala i dokumentaraca o tome.

pa ces moci cangrizati skupa s nama

i sad da ti odgovorim, da Cernobil itekako jos uvijek je, i to ne samo nas problem, nego potencijalno problem veeeeelikog dijela europe. ako ne i dalje.
    zasto?
    e pa u najkracim mogucim crtama, zato kaj su, kad je ruknuo '86, taj razvaljeni reaktor obukli u komad betona nazvan sarkofag. taj sarkofag cuva svu onu radioaktivnu prasinu i cestice zatvorene da ne dolaze u doticaj sa okolinom, a opasne i radioaktivne ce biti jos minimalno 400 - 600 godina. e, sad, kada je '86 taj sarkofag gradjen, predvidjali su mu rok trajanja od 20 godina, naravno, u nadi da ce se do tada vec naci bolje rijesenje (i naslo se, al o tome malo kasnije). dakle, on je vec prekoracio taj svoj rok trajanja, on se vec godinama polako raspada, puca po savovima, da, krpaju ga, ali pitanje je dokle tako.. zamisli samo da to pukne i da se srusi nazad na reaktor - i opet ode sva ta radioaktivna prasina u zrak. i opet isto sranje kao i '86.

ono sto mene osobno plasi jos i vise od te posve realne mogucnosti jest sljedece - reaktor lezi uz rijeku pripyat. tlo oko reaktora je pjeskovito. kad je reaktor ruknuo, zasipavali su ga tonama pijeska i olova. postoji jednako tako i realna mogucnost da pod tezinom reaktora popuca beton podzemnih prostorija i da sve to zavrsi sto u rijeci pripyat a sto u podzemnim vodama. fakin bold na podzemne vode. jasnije zasto je to itekako ogromna opasnost za sve nas juznije od njih?!

e, sad, plan o sanaciji sarkofaga postoji vec godinama, zamislili su ga na tracnicama, ima sto posto na temi link o tome jer se sjecam da sam kacila na forum. eh, ali, izgradnja novog sarkofaga bi kostala oko bilijun dolara ako me pamcenje dobro sluzi, ukrajina te pare nema a ostali uredno peru ruke. i ne mogu se sjetiti, morala bih ponovno odgledati taj link, jel s planom tog novog sarkofaga mozda rijeseno i pitanje potkopavanja reaktora i sprecavanja da dodje u doticaj s podzemnim vodama.. to fakat vise nisam sigurna, ne mogu se sjetiti jesam li to negdje cula, procitala, ili sam jednostavno s nekime diskutirala o toj mogucnosti.

u svakom slucaju, prouci malo temu Cernobilske katastrofe. i garant ce ti se trenutni stav promijeniti
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    No time za citanje teme, ali imao sam referat u skoli o Cernobilu i znam dosta tog

Al opet, ima vaznijih problema od tog Cernobila...
    To kad rokne, rokne, onda pocnite panicarit

Do tad pogledajte malo situaciju u svojoj zemlji, pa se oko nje zderite..
    Nezaposlenost raste, glupa Jadranka Kosor se hvali kako je smanjila nezaposlenost za 3,1%, sto je mozda super, ali to su oni sezonski radovi..
    Pocinje ljeto, sezona, puno kafica, restorana i ducana traze jeftinu radnu snagu, ljudi ce se zaposlit pa makar radili na minimalcu..
    Al eto, kada dodje jesen, zima, vecina tih ducana ce opet pokusat "smanjit" troskove, a to znaci dodatni otkazi, a u najblazoj situaciji smanjenje place..

Al dobro, to je off

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    erm, wrong again.
    osim sto mi je stanja u drzavi vec fakat pun kufer, to su, duso draga, minorni problemi kad uzmemo tvoju izjavu "To kad rokne, rokne, onda pocnite panicarit" za primjer, jer, to kad jednom (opet) rokne, nayebasmo i ti i ja i svi mi skupa s nasim potomcima. i tad ce vec biti generalno prekasno da se nesto poduzima. vidim da ne shvacas bas o kakvoj se potencijalnoj katastrofi i kojih razmjera tu radi.. izdvoji vremena, ako vec nemas za cijelu temu, onda samo za ovaj post i link u njemu http://cafe.mobil.hr/threads/55790-N...l=1#post835587
    i zasita bi ti trebalo postati kristalno jasno.
    vjeruj, da ti to sutra rokne u podzemne vode, jaca i nezaposlenost ce ti odjednom postati smijesan vic i molit ces se onome u sto li vec vjerujes da ti bar vrate nazad jacu i nezaposlenost kao najvece probleme

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post
    erm, wrong again.
    osim sto mi je stanja u drzavi vec fakat pun kufer, to su, duso draga, minorni problemi kad uzmemo tvoju izjavu "To kad rokne, rokne, onda pocnite panicarit" za primjer, jer, to kad jednom (opet) rokne, nayebasmo i ti i ja i svi mi skupa s nasim potomcima. i tad ce vec biti generalno prekasno da se nesto poduzima. vidim da ne shvacas bas o kakvoj se potencijalnoj katastrofi i kojih razmjera tu radi.. izdvoji vremena, ako vec nemas za cijelu temu, onda samo za ovaj post i link u njemu http://cafe.mobil.hr/threads/55790-N...l=1#post835587
    i zasita bi ti trebalo postati kristalno jasno.
    vjeruj, da ti to sutra rokne u podzemne vode, jaca i nezaposlenost ce ti odjednom postati smijesan vic i molit ces se onome u sto li vec vjerujes da ti bar vrate nazad jacu i nezaposlenost kao najvece probleme
    A gle..
    Pomiri se sa cinjenicom, da ni moj niti tvoj glas nece nista promjenit.
    Niti ja niti ti niti svi sa foruma nemozemo financirat gradnju novog "sarkofaga"..

Moj moto je to da se zamaram i borim oko problema gdje stvarno ima nade i gdje moj glas nesto vrijedi..
    Ovo ostalo, me ne interesira..

A sto su se ti Rusi tak ukenjali pa su ga odma zalili sa betonom, sto nisu odma vadili taj fakin plutonij..

Bw, sakrofag je bio namjenjen da traje 30 god

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jes, da vidjeh sad kad sam ponovno odgledala al i dalje stoji da se on vec raspada..

a gle, zabrinjavanje oko ovoga mi ustvari dobro dodje kao odmah od ovih svakodnevnih sranja, kao samar budjenja da ima stvari koje su i gore od jace.
    a i nije da moj glas i tu doma nekaj znaci

e, al pobogu, izjava zakaj nisu vadili plutonij mi je, onak.. epic fail kako si ti to zamislio da ga oni vade, rukama? onak, i dan danas aparatura rikava unutar tog reaktora, kad je naprednija nego '86 usli su u reaktor, poslali kameru do jezgre, imamo snimke slonove noge - snimke sa smetnjama prouzrokovanima zracenjem. al ti bi ga vadio van kamo, brate mili? kako?

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a i nije da moj glas i tu doma nekaj znaci

e, al pobogu, izjava zakaj nisu vadili plutonij mi je, onak.. epic fail kako si ti to zamislio da ga oni vade, rukama? onak, i dan danas aparatura rikava unutar tog reaktora, kad je naprednija nego '86 usli su u reaktor, poslali kameru do jezgre, imamo snimke slonove noge - snimke sa smetnjama prouzrokovanima zracenjem. al ti bi ga vadio van kamo, brate mili? kako?
    Potpis na ovo boldano ^^

Pa kaj mislis kak, posalju 10 ljudi, svako ima lopate i tacke i furaj van
    Valjda ima nekih ljudi koji jos vole svoju majku Rusiju

Salim se, pa neznam, bolje da nesto probaju neg da to stoji tam..
    Covjek je bio u svemiru, imaju brodice koji šibaju po marijanskoj brazdi, izmislili su jos xy stvari, i da nemogu nekaj izmislit za vadjenje tog plutonija? ccc

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baci ga u Sloveniju - u Krško da Slovenci ostvare energetski monopol
    Bez uvrede, Slovenci

Nego (da ne bude totalni spam), u Pripyat se smije?
    Mislim, ono sam nešto gledao (ona ženska s motorom) da se smije po glavnim cestama i to...
    A, sada kažeš da ima turista (već sam si zamislio kako vodič vodi skupinu a oni sa fotićima stoje kraj nekih ruševina i spremaju se staviti sliku na facebook- ali valjda nije tolika navala ).
    I ne zna se je li sigurno... pa zar nemaju onaj instrument za mjerenje radijacije?

EDIT: Eto, dobra ideja!
    Nekako sagrade space shuttle oko sarkofaga- i lansiraju ga u svemir.
    Samo, možda bi mlazni motori malo smetali...
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    5800/S2
    Operater
    Tele2
    Godina
    32
    Bodovi
    11.946
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.946, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
    Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao L.L. Pregledaj post
    Karta mi nema smisla, prikazuje kako bi to valjda izgledalo ako bi cestice bas letile prema nama, sto ajde moguce je, ali cisto sumnjam..

Georgy, eto javi tim tipovima tu ideju, mozda te nagrade

Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    5800/S2
    Operater
    Tele2
    Godina
    32
    Bodovi
    11.946
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to je teritorij koji je zahvatio radioaktivni oblak 86-este...
    citat:
    "No još uvijek potencijalna opasnost leži u takozvanom betonskom sarkofagu, kako je u javnosti poznat zaštitni sloj betona stavljen preko oštećenog reaktora broj četiri, odnosno njegovoj sposobnosti da zadrži radijaciju. Naime budući da je sarkofag bio ishitreno napravljen poradi brzog sprečavanja daljnjeg širenja radijacije ne predstavlja dugoročno optimalno rješenje, a već je također prošao i znatan niz godina od njegove izgradnje te se na njemu jasno vide znakovi vremena. Procjene govore da bi već jedan manji potres bio dovoljan da sruši krov sarkofaga, a što bi značilo ispuštanje novog radioaktivnog oblaka. Velik problem predstavlja i voda koja ulazi u sarkofag, te širi radioaktivne čestice čitavom uništenom zgradom, a u zadnje vrijeme velik problem predstavlja i prašina budući se mnoge radioaktivne čestice slične pepelu gomilaju i talože. Taj problem je djelomično otklonjen ugradnjom filtracije zraka 2001 godine. Ukrajinska vlada je u rujnu 2007 usvojila prijedlog za izgradnjom čeličnog kućišta oko reaktora koji će stajati 1.4 milijardi dolara, a koji će biti dugačak 200 metara i širok 190 metara. Njegova gradnja trebala bi biti završena 2012 godine. Završetkom gradnje tog čeličnog kućišta trebalo bi se započeti i sa rastavljanjem samog nuklearnog reaktora. "

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boze, cionn, pa mozes li zamisliti bar priblizno koje su to kolicine radijacije tamo oko jezgre? ljudi koji su prve dane s krova reaktora bacali pijesak i olovo u reaktor umirali su jako brzo. a pazi "samo" su stajali nad puknutim krovom. sad si probaj zamisliti sto bi se ikome desilo da ide dirati jezgru. da je ide lomiti na komade (jer je to staljeno i sad je ogromna hrga (prozvana slonovom nogom)
    rekao ti i onaj ciko u onom linku iz mog posta koliko tamo dolje ima plutonija a koliko ga je smrtonosno za covjeka. znam da je vec kasno, al upali malo lampice u glavi prije nego izvalis tako nesto

georgy, da, danas su kolicine radijacije u gradu pripyatu u granicama koje covjeku prilikom kraceg boravka ne mogu nastetiti. da, postoje organizirane ture za turiste, s vodicima. cak i nije jako skupo. ja vec duze vrijeme vazem dal da idem il ne.

do reaktora se, a pogotovo ne u njega, naravno, ne smije.

Karta mi nema smisla, prikazuje kako bi to valjda izgledalo ako bi cestice bas letile prema nama, sto ajde moguce je, ali cisto sumnjam..

Georgy, eto javi tim tipovima tu ideju, mozda te nagrade
    joj, cionn, sad me vec pocinjes ljutiti lagano.
    pa daj se skoncentriraj, saslusaj nas. da, TO JEST podrucje koje je zahvatio radioaktivni oblak '86. u dva vala. prvi odmah kad je ruknuo i sirio se na sjever, drugi nakon par dana kada se nakrivljeni poklopac jezgre urusio u reaktor pa ponovno digao cestice u zrak. ovisno o zracnim strujama tih dana i oblak se sirio nad europom. navodno je cak i do amerike dosao.

i to su sve potvrdjene cinjenice, dostupne informacije.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Luna, moje lampice su se vec ugasile od kako sam poceo ucit latinski navecer

Pa napisao sam, "salim se"..

100 kg tog dolje je dovoljno za 100 mil mrtvih ljudi..

Al opet, cemu panicarenje..
    Ak se dogodi, dogodi se jbg..
    Vise bi se trebali bojati ovih ludih Rusa i Amera koji se prepucavaju sa svojim oruzjem i gradnjom raketnog stita nad Europom itd..

Vise bi se trebali okomit na temu nafte koja tamo u Americi curi fino u ocean, unistava masovno prirodu i zivotinje..

EDIT:
    Luna, a di to pise da je to skica od '86??
    Sorry, nisam vidovit a i nisam toliko zaludjen sa takvim stvarima
    Zadnji uredio -->Cionn<-- : 05-05-2010 u 23:57 Razlog: tip fehler

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ak trebas pecat s godinom, izguglaj, kad vec nama ne vjerujes, a nekoliko puta je vec ponovljeno da je oblak i nas zahvatio.
    ni ja ne panicarim, ono, ne gradim si atomsko skloniste doma u dvoristu, nisam tak zaludjena ali da je nama, ovdje, tu di zivimo, to milijun puta veca POSTOJECA opasnost napsram nekog neizgradjenog raketnog stita ili naftne mrlje na drugom kraju svijeta, hell, it is! kuzis?

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ak trebas pecat s godinom, izguglaj, kad vec nama ne vjerujes, a nekoliko puta je vec ponovljeno da je oblak i nas zahvatio.
    ni ja ne panicarim, ono, ne gradim si atomsko skloniste doma u dvoristu, nisam tak zaludjena ali da je nama, ovdje, tu di zivimo, to milijun puta veca POSTOJECA opasnost napsram nekog neizgradjenog raketnog stita ili naftne mrlje na drugom kraju svijeta, hell, it is! kuzis?
    žimKu..
    I sam sam rekao u jednom postu da su na vjestima govorili kod nas kako je radiacija na moru slabija nego na kopnu..

Al eto, sta ne panicaris recimo zbog Krska, isto tako bi se nekaj moglo dogodit, i boooom ode i Zagreb i cjela Slovenija u zrak..

Btw, jedno onak, off pitanje, jesi igrala Stalker ??

Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    5800/S2
    Operater
    Tele2
    Godina
    32
    Bodovi
    11.946
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i to se ne moze desiti sa krskom zato jer su to totalno drugacije vrste nuklearka....
    ove sovjetske su bile takve da ako bi se desilo sranje prirodna reakcija bi bilo dodatno povecanje temperature uz postojece koje su također iznad 200 stupnjeva...
    dok ove "zapadne" NE su konstruirane tako da su stalno debelo ispod ništice i prirodna reakcija ako se desi neko sranje bila bi dodatno smanjenje temperature jezgre tako da su one sigurne i ne moze se nista desiti

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i o krsku je vec bilo govora, i objasnjene su stvari kako i sto funkcionira, zbog cega se desilo sto se u cernobilu desilo, koja je razlika izmedju tipa NE cernobil i NE krsko.
    sansa da se to isto desi u krskom je, onak, mizerna. tak da se toga nit najmanje ne bojim, i nakon sto sam se zainteresirala za ovu temu, promijenila sam misljenje o NE iz negativnog u posve pozitivno. toliko o tome.
    nisam igrala stalker. znam za tu igricu. ne zanima mene to. ja ocem ici tam i iskusiti taj "timemachine" feeling. tamo je vrijeme doista stalo.

Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    5800/S2
    Operater
    Tele2
    Godina
    32
    Bodovi
    11.946
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znam da la_luna...ali pokusavam na brzaka objasniti kako stvari stoje da ne treba googlati i citati prethodne postove
    i ja imam totalno pozitivno mišljenje o NE....
    iako se nije desilo sranje samo sovjetima...i amerima se također desilo...ali oni su preventirali vecu nezgodu i popravili gresku na reaktoru

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Cionn: Samo što Krško ne bu tako lako "eksplodiralo" ko Černobil - ako si pisao referat trebao bi znati to

Samo sam Luni htio okačiti jedan zanimljiv putopis koji je čak i mene fascinirao:
    http://www.grcade.com/viewtopic.php?t=2217
    (čitao ga prije mjesec dana, ne želiš znati koliko sam dugo guglao da ga nađem)

Hint: normalna radijacija je oko 15uR/h (mikro). U "zoni" je oko 50-500uR/h. Neka apsorcija zračenja na granici zdravlja bi bila oko 100mR/godinu (mili). Ostalo je samo stvar matematike
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cek, malo, skrtico jedna bezobrazna, zasto ti, pobogu, TEK sada ovaj link dijelis samnom?

isuse, kako ja hocu ici tamo

+ Odgovori na temu
Stranica 6 od 9 PrvaPrva ... 2 3 4 5 6 7 8 9 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove