Ja sam neki dan kupio G502 za Tele2, pa da kažem par riječi.

Vizualno i pod rukom je mob izuzetno ugodan. Tipke za smjer iako se čine čudne, jako dobro reagiraju, jer su sve tipke malo ispupčene i imaju neki gumasti osjećaj pod rukom, pa ih se teško može fulati. Tipke za glasnoću sa desne strane isto nisu loše, jer su prilično izbačene, pa ih se lagano koristi. Novo je da nema tipke za paliti gasiti na vrhu moba. Sad se mob gasi na tipku C, što mi je malo čudno. Na V640 sam se navikao mjenati načine pomoću te gornje tipke, pa mi malo fali.

Ok. Što se tiče softvera, mobitel je skoro isti kao i V640. Izbornik je malo drugačiji, jer je originalan SE, a ne Vodafone, ali se u biti svodi na isto. Sve sve sve funkcije su iste, nema nikakvih razlika. Multimedija je identična. Muči me što prijelaz iz pejzaža u portret se nemože regulirati jednom tipkom, npr. pomoću #. Ovako moram ići na poseban izbornik, birati, ok, ovo ono. Ovako bi to bilo puno jednostavnije- ako si u protretu, pritisneš # i promjeniš prikaz i obrnuto. Jači mobovi imaju to automatski, kako okrećeš mob (tipa K850).

U odnosu na V640 ima nova opcija u multimediji: ažuriranje medija. Znači, ako se stave neke nove stvari, a mob ih ne registrira, ažuriranjem se uključe. To mi je znalo biti na V640.

Kamera je prosjek. Znači nema Af i blica, pa se nemože ništa posebno ni očekivati. Zoom u kamera modu ne radi, samo u video modu.

Vanjski zvučnik je skriven ispod nekakve rebraste površine iznad kamere, ali je glasan, fino se čuje kad mob zvoni. Slušalice sam dobio, ali ih nisam isprobao. Valjda su dobre. USB kabel se, NARAVNO, ne dobije uz mob. Grrrrrr.

Samo kučište je prilično čvrsto i ne škripi. Daje dojam izdržljivog mobitela.

Da, prilično je lagan i par milimetara manji od V640.

Internet opcije još nisam isprobavao. Guta previše love

Eto, toliko.