Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 83

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fukmondo majstore...
    Ja sam danas izradio dvije slike veličine 28x35cm i ostao sam šokiran!
    Vjerovatno si (iz prijašnjih javljanja) pročitao da imam SP570.
    Do sada sam radio slike veličine 13x18, a danas sam morao napraviti dvije malo veće!
    Detalja koliko hoćeš! Na jednoj (c/b) se vidi svaka crtica, pora lica, svaka dlačica, list na 5m iza slikanog predmeta ima sve detalje!
    Na color fotografiji (portret jedne jako lijepe djevojke) bi valjda mogao predvidjeti mjesec dana unaprijed gdje će joj bubuljica izaći!!! Strava kako je sve precizno!
    Ja sam navijao da si uzmem D-SLR, ali zbog kroničnog nedostatka vremena sam ipak odlučio uzeti prosumer klasu! Pazi sad ovo: Idem po SP570 u Zagreb (iz Slavonije) i još se predomišljam! Kupim Oly-a i idem kući-I JOŠ SE UVIJEK PREMIŠLJAM JESAM LI SE ZAJE...?!
    Tek nakon nekoliko dana sam shvatio da sam učinio pravu stvar (Zato sam morao i kolegi jedan kupiti kada sam išao drugi put u Zg)!
    UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @kliker

Pozdrav,

da naravno da sam čitao tvoje oduševljene postove. No mene je mučilo to što su i 550 i 560 dobili vrlo loše recenzije iako na papiru izgledaju savršeno.Pogotovo je problem bila soft neoštra slika. U kombinaciji s time G9 je i manji stane u džep.

Tako da ovakvo oduševljenje s 570 naravno ne ostavlja me hladnim, ali opet čovjek je sumnjičav, tim prije što dosada gledano više manje uvijek je veći čip značio i bolju sliku, tako da kad usporediš 1:1,8 (G9) i 1:2,33 olympus normalno je zaključiti da je slika oštrija i kvalitetnija na G9. No evo na moje iznenađenje zbozic kaže da je 570 uvjerljivo bolji i čak što me posebno raspamećuje da su slike usporedive s r1 što je onda vrlo dobro.
    Dakle još uvijek mi to ne ide u glavu jer uvijek mogu reći da si ti zadovoljan jer nemaš iskustva s puno aparata ali ako on to kaže onda taj mali vrag stvarno vrijedi svake lipe.No kako su uspjeli ovoga puta iz tako maloga čipa izvući da to bude bolje od G9 nije mi jasno. Naravno nije mi uopće krivo ako je to tako .Volio bih samo da je ta slika toliko bolja da se mogu odreći ove pogodnosti s veličinom samog aparata kod canona jer ipak mi je kao što ti kažeš svaka bubuljica važna.
    BTW kad slikaš komade kloni se oštrih portreta i neka (samo) svjetlo bude mekano i difuzno, isključivo odbijeni fleš, ili ćeš ostati bez mušterija ili te čeka punoo fotošopiranja. Inače ovakav spjev o oštrini crtanja, glazba je za moje uši što se mene tiče samo ga hvali ne srami se .

Hvala

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nikon D80 vs Nikon D200 vs Canon EOS 30D
    By rommel in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 04-04-2008, 10:42
  2. Olympus X-775/FE-210 ili Nikon Coolpix L10
    By bubbaloo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 28-11-2007, 22:38
  3. Canon 40D vs. Canon 400D vs Nikon D80