= Citat = Izvorno postao cober Pregledaj post
Razmišljao sam i o DSLR,ali to si ne mogu priuštiti, prekrupan je to zalogaj.Prvo tijelo,pa kit,pa na kraju ništa bez double zoom kita.Želio bih ja to,ali...I ovo je za mene veliko,jedino ne bih volio da kupim nešto s čim bih se razočarao.Ipak,nisam profesionalac,ovo je za moju dušu.Zato hoću za taj novac najbolje što mogu dobiti.I još nešto,na svom desktopu hoću svoj cvijet iz svog vrta,svog leptira,svog slavuja,svoju aleju,svoju porodicu i sve ovo ispržiti na DVD i gledati na TV.Mogao sam to i do sada,ali nisam,sada počinjem.Ne znam samo,da li se mogu kratki video zapisi sa zvukom rezolucije 640x480 sa 30 fps,razvući na 1024x768 bez gubitka kvalitete?To interesira moju bolju polovicu po struci agronoma.
Fotografije, naravno mozes snimiti na DVD i kao slideshov prikazivati na zaslonu TV - a. Video clipovi snimljeni u VGA rezoliciji, kako je i Sljaka rekao, nece bas biti gledljivi ako ih rastegnes na rez. 1024x768, stoga to nije opcija. Isti ce clipovi u zadanoj rezoluciji na racunalu izgledati sasvim prihvatljivo.

S obzirom da vidim da razmisljas i o SLR modelima, a da usput spominjes i snimanje video zapisa, da napomenem kako SLR modeli digitalnih foto aparata nemaju mogucnost snimanja video zapisa (naravno da ta mogucnost ne igra ulogu nekome tko se odluci na kupnju DSLR - a).

Od svih navedenih modela G9 bih svakako odbacio. S obzirom na ono na sto ste navikli G9 bi bio preveli korak unazad. G9 je aparat sa pregrst opcija u malome pakiranju, bez pravoga pokrica za to sto nudi (njega prodaje marketing, ne kvaliteta onoga sto u kucistu nudi).

Ako se odlucite na SLR model, svakako pogledajte Pentax modele, koji su u temi spomenuti. Olympus E410 tijelo je poprilicno neuvjerljivo i za SLR premalo dimenzijama, E510 je odlican izbor ako zelite Olympusa.