= Citat = Izvorno postao cober Pregledaj post
Danas malo kasnim,neke obveze.Sada sam preko Olympusa iz Hrvatske našao telefon u Sarajevu,pa ću sutra kontaktirati sa njima.U Hrvatskoj je mnogo lakše i,čini mi se jeftinije naći kvalitetan digitalac.Zahvaljujem Sljaki i Zbozicu na trudu,i puno mi je lakše kad vidim da ste odabrali isti fotoaparat,jer sigurno imate dosta digitalnog iskustva.Sačekaću da vidim Zbozicev članak o SP-570,jako me interesira,a mislim Sljaka, da će se brisati onaj naslov-trilema.U Skenderiji se za dva dana otvara Sajam knjige,pa sam odlučio kupiti knjigu o digitalnoj fotografiji.Skinuo sam dosta članaka,ali mislim da je najbolje imati sve na jednom mjestu.
Nevezano uz temu, ako ti odgovaraju i edicije knjiga na engleskome jeziku, imam ih poprilican broj o digitalnoj fotografiji, manuala, prirucnika, how to...pa mogu dici negdje na share da mozes download - ati. Reci ako te i sto te zanima.

Sa SP 570 nemam iskustava iz prve ruka...vise ce ti znaciti ono sto zbozic napise u svojoj recenziji nakon para dana koristenja. Mene cudi, kako se s obzirom na svoje fotografsko iskustvo ipak nisi odlucio ciljati na neki od prosumer modela.

Znam da je recimo Fuji S9600 tesko nabaviti, ali i S8000 je i vise nego pristojan model. Tu je i recimo Sony R1 (rabljeni se primjerci daju vrlo povoljno nabaviti, a radi se o aparatu sa ponajboljom otikom ikad u neSLR digitalnih foto aparata, 2,8 posetnom blandom na najsiremu kutu i izvrsnim senzorom). Od recentnih modela svakako skrecem paznju na Panasonic FZ50 (Leica optika). Sve su ovo modeli u domasaju s obzirom na budget koji si predvidio za foto aparat, dapace, ostaje jos i za kakvu dobru memorijsku karticu, jedinmo bi danas, sutra trebalo kakav filtercic dokupiti.