samo cu rec da za legaliziranje (da RH država legalno procesira i potvrdi da je ok da neka antena stoji di je izgrađena) jedne bazne stanice, (BSC), treba u ovoj našoj zemlji 2,5 godine?????? O kakvim poslovnim uvjetima mi pričamo? Ono sto su Vip i T-mobile izgradili (mreža i pokrivenost) je dovoljno i da treci operater tj. Tele2 mora ulagat masu u infrastrukturu je vjerojatno necija "super" ideja kako povecati investicije u RH (tj. popraviti stanje vanjskotrgovinske bilance: možete doć, ali će vas koštat - a prvi koji je naplatio je Škegro ). "Povecati greenfield investicije". Na kraju su cinjence da Tele2 pruza uslugu mobilne telefonije 50-80% jeftiniju i da je taj nacin liberalizacije telekomunikacijskog tržišta bio moguć i bez izgradnje još jedne mreže jer je pokrivenost dovoljna (al neka grade, uposlit ce ljude, kupit opremu, platit koncesije, najam zemjista itd... ) tj.pljunut ce pare. Tele2 ostaje i ne prodaje se jer je izgradio vlastitu infrastrukturu (mrežu ili ti ga masu BSC-a tj. antena) i to je strategija kompanije na razini grupe da ostaje na tržištima gdje nudi mobilnu telefoniju i mobilni brodband tj,. internet, a ima i vlastitu infrastrukturu: Poslovna grupa - Kinnevik (http://www.kinnevik.se/) koja je i vlasnik Tele2, Metroa (
"metro express" novine u RH), Tv1000 (tj. MTG - Modern Times Group) i Milicoma (mobilne mreže u zemljama trećeg svijeta) i ima jos masu tog u toj nakupini kapitala (Kinnevik tj. "Šinevik" poslovna grupa ilitiga holding). Ovo trućanje, hoće li npr. TeleNor kupit Tele2 je totalno nevazno jer iza Tele2 stoji kapital koji je nepojmljiv za "prosječnog hrvatskog korisnika" i to su igrice u smislu "oni nama Dansku mi njima Hrvatsku + prava na Rusiju, Čad i Mexico". Pravo pitanje nije T2 i hoće ga tko kupit/prodat, nego di smo mi, Hrvatska, u svem tome. Pitajte Jandrokovića ili Sanadera :-) . Jako, jako smo mali i nevažni - nije ovo nogomet: ovo su činjenice o 4,5 miljuna naspram 6 milijardi.