Bok svima, vec dugo nisam postao ali sad imam zanimljivost (koja i nije novost) koju želim s vama podijeliti:

update-irao sam sw na nokii e50 s 6.43.3 na 7.36.0 putem NSU (vrag mi nije dao mira mada nije bilo nikakvog razloga da to radim) i update mi prosao sasvim regularno, no tom radnjom, s obzirom da je product code bio za istocno trziste, izgubim dio meni bitnog sw (hrvatski prediktivni tekst), te iznerviran cinjenicom da ovaj novi sw nije nista bolji od prijasnje verzije (jer problema nije niti bilo) citam malo po forumu, gledam druga iskustva i naiđem na post (inace postavljen je stckey) u kojem je lijepo objasnjen postupak za promjenu product code i onda update lokaliziranog sw preko NSU.
no, ovaj put pri samom kraju update-a sustav se zblesira i pokaze poruku da je izgubljena veza s telefonom (tek toliko da se zna - slijedio sam sve upute i baterija je bila puna). Mobitel klinički mrtav i reagira na paljenje s kratkotrajnim osvijetljenjem ekrana i nema boot-a... No vec je bilo dosta kasno i odem u krevet s mislima "pa sto ti je to trebalo..." Idućeg dana odoh do lokalnog "gazde za sw i fleshanje mobitela", a kad ono nakon nekiliko sati dodjem po mob ljudi rekose da odem 20 m niz ulicu u Mobis shop i nek posaljem u ovlasten nokin servis jer je sve pregazeno i oni nemaju (po njihovim riječima niti itko drugi) mogucnost reanimacije mobitela....

sad je telefon u ladici i spremam se odnijeti ga u mobis...

prijedlozi, sugestije, primjedbe?
unaprijed hvala svima....