= Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
da, skrenuo si podosta.
moto podforum nije u padu aktivnosti zbog gašenja oglasnika, već zbog stanja na tržištu, dok su se Moto modeli prodavali kao izbor broj 1 ili 2 na tržištu, forum je cvjetao. Sad Moto modele kupuju tek rijetki, a oni koji ih i imaju, sve što trebaju več postoji na forumu prožvakano milju puta. Stagnacija je neminovna, barem dok se tržište iznova ne promjeni, ali to ne ovisi o mobilu, moderatorima, već o samoj Motoroli. ljudi, iako bi ti htio očito drukčije, ne mogu izmišljati probleme i otvarati teme, a ionako si i sam svjedok kao već iskusniji član da većinu njih možeom uputiti u postojeće teme. Ako ti je pak dosadno, postoje gorući podforumi, SE i Nokia, te se ondje uključi. SE sad ima razvoj i uspon popularnosti kakav je Moto imala tamo prije 4-5 godina, te uz Siemens bila najaktivniji podforum, a neko vrijeme i globalno najaktivniji ovdje. Stvari se mjenjaju, ako se krug ponovno zatvori, bit ćemo za to spremni, te Moto podforum osvježiti, obnoviti i pripremiti za to. Promjene funkcionalnosti ću provesti bez obzira na to, uskoro, čisto radi lakše kategorizacije sadržaja.

Što se PDA podforuma tiče, tamo je situacija drukčija i tamo jest paradoks, jerbo su PDA uređaju u usponu, a podforum u obrnuto proporcionalnom razvoju.

Dio usera koje smo eventualno izgubili je ionako bio ovdje sam i isključivo zbog oglasnika i nisu bili dio aktivne i korisne forum populacije.
sa boldanim se slažem. svakako. nigdje ja nisam komentirao rad moderatora, te jel oni izvršavaju dobro ili loše svoju dužnost.

dakako, da to mislim, vjerovatno bi tema bila otvorena o tom problemu. No nadalje, ako se malo osvrneš na strane forume kao što su modmymoto, motomodding i ostale, vidio bi koliko novih stvari ima. od otkrivenih seemova, free načina unlocka najnovijih modela, RSA skinuti i full moddani monsteri i da dalje ne nabrajam. Situacija stagnira, kako si i sam rekao sa motorolom. Naravno, najveći utjecaj toga jest sam pad na tržištu i manjak osvježenja u motoroli kao korporaciji. Ali unatoč svemu, mislim da bi ipak motorola usere na forumu privukao svjež sadržaj, novi monsteri, modding koji bi opet zabavio masu ljudi. samim time bi se našli i novi problemi, te nova pitanja. i na kraju, forum bi živnuo, u svakom pogledu.

No dobro, moja vizija. Nebitno, i opet nevezano za temu. U svakom slučaju, meni i svima nama bi trebalo biti u cilju i drago da nam ta dva dijela foruma živnu malo.