Mislim da ti je u ovom slučaju strah bezrazložan ... koristio sam HP etui za hw6915 model, koji također ima magnet - i to dvije pločice (ne na sredini nego pri krajevima preklopnog dijela) i u cca 2 godine redovnog korištenja etui-ja nikakve štete na hw6915 nisam doživio. Strah ti je bezrazložan što se magneta u etui-ju tiče (pa naopako da etui uništi bilo koji dio uređaja, namjena mu je upravo suprotna).

A da su magneti štetni jesu, ali puno jači magneti i kada nemaju dio na koji prijanjaju. Na FA919AA etui-ju, uređaj sjedne u utor koji preko npr. displaya ima drugi dio magneta na koji prijanja preklopni dio i time magneti privlače jedan drugi, a ne utječu negativno na sam display. Evo probao sam upaljenu 614icu staviti u etui i koliko sam uspio nazrijeti prilikom zatvaranja, nikakve distorzije slike nije bilo.

Jednom sam prilikom vidio što npr. jaki magnet veličine i oblika pak pločice za hokej može učiniti CRT monitorima. Ipak se ovdje radi o puno slabijem i dimenzijama manjem/tanjem magnetu.

Samo ti kupi caselogic, al vjeruj, ni jedan model nije kao FA919AA, što se 614ice tiče. Svaka čast Case Logicu, al HP etui je HP etui.