Partition Magic ima opciju dodjeljivanja slova particiji, u njemu sam to radio i jednostavno je.
Ali ima ista fora i iz Windowsa, samo da me ubiješ se sad ne mogu sjetiti gdje je to..
Jos prije kad sam instalirao windowse nesto mi se pobrkalo i particija na kojoj su windowsi je d: particija, iako sam ja stavio da bude c:.
To mi nije bio nekakav problem, ali sad bi htjeo ponovno instalirat windowse, na toj istoj particiji na kojoj je ali da to bude c: particija, a ona druga na kojoj mi je muzika, filmovi i slike da bude d: particija.
Ali tu drugu particiju nebi htjeo formatirat... previse stvari je na njoj, nemam kuda snjima....
Dali je to moguce napraviti i kako, bez ikakvog rizika da izgubim podatke na toj drugoj particiji???
Partition Magic ima opciju dodjeljivanja slova particiji, u njemu sam to radio i jednostavno je.
Ali ima ista fora i iz Windowsa, samo da me ubiješ se sad ne mogu sjetiti gdje je to..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
control panel/ administrative tools/ computer management/ disk management
desni klik na particiju i "change drive letter"
no, ne možeš mijenjati slovo particije na kojoj su windowsi. Najbolje pretovariti sve na drugi hard pa ovog poriftat kak hočeš. A i migracija windowsa na drugu particiju je zbrkan proces, tak da buš vjerovatno trebal friške staviti...
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Pokusao sam ovako kako je Vert rekao ali nemogu ni na jednoj ni na drugoj praticiji promjenit ime, javlja poruku da se nemogu mjenjat imena bootabilnih ili sistemskih particija...
Ja svejedno mislim formatirat d: particiju (na kojoj su windowsi) i ponovno ih instalirat, ali ocu da mi ta d: particija postane c: particija, a sadasnja c: particija da postane d: particija uz to da se nista na njoj ne mijenja (da podaci ostanu netaknuti.
kolko imaš mijesta na particijama? (ukupno, ne slobodno)
meni se isto to dogodilo prilikom jedne reinstalacije windowsa...nisam to nikako uspjela rijesiti...na kraju sam prebacila podatke na DVDe, formatirala diskove i stavila nove windowse gore...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
slusaj moj savjet i bolje se nemoj igrat s tim slovima..jednom prilikom su me nakon promjene slova tražili formatiranje diska...
After all...
a gle, kupi DL DVDe, decko je kupio neke full jeftine, tebi ce posluzit kao privremeno spremiste...to ti je 10ak DLa...
vjeruj mi, bolje ti je tako...ja sam se jednom igrala sa particijama i ostala bez jednog dijela stvari...
ovako ti je puno jednostavnije...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Probaj ovak:
Trebaš Partition Magic ili Paragon Partition Manager
Na c: oslobodi 30 gb. U partition manageru imaš resize opciju. C: smanji da bude 30gb slobodnog prostora ISPRED particije. Napravi novu particiju, formatiraj. Promijeni slova: nova particija u c:, stari c: u d: i stari d: u e:
To sve kaj radiš nema efekta dok ne klikneš Apply. Nakon toga vjerovatno nebuš mogel dić stare windowse, tak da moraš staviti nove na c:
Nakon svega toga, možeš obrisati stare windowse sa e: i spojiti d: i e: u jednu.
Partition magic, kolko god močan bio, nikad mu nisam vjeroval 100% tak da ne garantiram da nekaj nebu pošlo krivo![]()
ako ti slova ne sjednu prvi puta kako treba prilikom particiranja cijelog diska, obriši sve particije i postupak ponovi to se podrazumjeva prije same instalacije windowsa.
Bookmarks