kolke su cijene sms poruka i poziva?
MOBIS je osnovan 1999.godine
Licencu za pružanje servisa mobilne mreže na cijeloj teritoriji BiH dobio je 2001.
Trenutno, MOBI'S zapošljava 274 mlada i perspektivna stručnjaka. Prosječna starost zaposlenih je 28 godina starosti.
Od početka komercijalnog rada MOBI'S bilježi stalni porast broja pretplatnika, što ilustrujemo sljedećim podacima:
* Do kraja 1999. godine broj pretplatnika je iznosio 1704.
* Do kraja 2000. bilo je 55685 pretplatnika.
* Krajem 2001. zajedno sa CLL korisnicima, MOBI'S je imao 160000 pretplatnika.
* Krajem 2002. zajedno sa CLL korisnicima, MOBI'S je imao 274250 pretplatnika.
* Do aprila 2003. broj korisnika iznosio je aproksimativno 328500 pretplatnika.
MOBI'S stalno ulaže u nove i moderne kapacitete kako bi zadovoljio nove zahtjeve korisnika za mobilnim servisima. Svjetski poznati proizvodač, Siemens, kao isporučilac opreme, još jedna je garancija novih mogućnosti i kvaliteta MOBI'S-a.
Pokrivenost teritorije MOBI'S signalom do kraja 2003. bila je oko 91% za Republiku Srpsku, odnosno BiH 71%, a pokrivenost populacije oko 99% u Republici Srpskoj, odnosno, 75% u BiH.
MOBI'S korisnicima svojih usluga pruža uz dva osnovna servisa - postpaid i prepaid (MOBI'S FUN) i niz dodatnih usluga.
Priključak na MOBI'S mrežu kao i sve usluge korisnici mogu da realizuju na MOBI'S odjeljenjima za prodaju koja se nalaze u svim većim gradovima RS, u svim centrima Telekoma kao i kod ovlašćenih dilera.
kolke su cijene sms poruka i poziva?
To je sa njihove stranice, a sad da vam ja kažem na kom smo 'nivou'
Postoje prepaid i postpaid pretoplatnici baš kao i kod vas, u postpaid postoje i tarifni modeli. Prepaid korisnici ne mogu da koriste gprs, a mms još nije uveden. Cijene su relativno visoke, ali ipak ne previše, a opet MOBI'S za tu cijenu nudu za sada kvalitetniju ponudu od Telekoma (F)BiH i ERONET-a koji ne pokrivaju cijelu terotoriju RS-a za razliku od MOBI'S-a, s tim da MOBI'S pokriva i sve gradove u Federaciji.
Oficijalni sajt je:
http://www.065mobis.com - MOBILNA SRPSKE
http://www.telekomsrpske.com - TELEKOM SRPSKE
Za sve ono što vas interesuje upitajte, na raspolaganju sam.
Poruka je 10 feninga + 1 fening porez. Cijena poziva je 1 minut - 40 feningaJeftino, ha?
100kb je 0.3 maraka, dakle 1.000kb ili 1mb je 3 marke...i to samo za postpaid. Za nas, a way too much![]()
kak je to bezveze kad nije pokrivena cijela zemlja (mislim na eronet). Daj si zamislite da kod nas dalmaciju ima HT, a slavoniju VIP. BIlo bi veselo![]()
jel zna netko kolko je kuna jedan fening ?Poslao: Duckzilla
Poruka je 10 feninga + 1 fening porez. Cijena poziva je 1 minut - 40 feningaJeftino, ha?
Jedna marka je 4 kune...znači jedan fening je četri lipe. A to što si rekao za Eronet (ili budući HT Mostar) je tačno samo za njih, MOBI'S pokriva skoro čitavu teritoriju ove kvazi države, a (F)BH Telekom isto tako. Znači samo je Eronet lokalna mreža.
Naravno s tim da je sve to etnički podjeljeno, pa će Muslimani biti na svojoj mreži, Srbi na MOBI'S-u, a Hrvati na Eronet-u...glupo, ali ovdje je sve glupo.
a kolka je cijena ak zoveš npr s mobisa na eronet?
Duplo skuplje, i Eronet i BH GSM se tretiraju kao tuđe mreže tako da je roaming sa Vip-om i Eronet-om isti.Poslao: dj_velja
a kolka je cijena ak zoveš npr s mobisa na eronet?
www.065mobis.com
50 kuna?! A ja sam mislio da je 3 marke (ili 12 kuna) mnogo...ali kod vas niko nema monopol, kako je moguće da je toliko skupo?Izvorno postao IggXy
...je*em ti Mobis...svaki put kad zaletim u Davor,koji je na Savi,uskoči mi Mobis u mob...uopće nemam Vip signala ondje...a ponekad mi se čak ubaci i ovdje u mom selu,12 km od Save...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
...vidiš to ti nije krivica do Mobis-a nego do u ovom slučaju VIP-a pošto vaše područje nije pepoznao kao shodno za investiranje...
...ali što je najbolje,kada sam prošlo ljeto išao u Bosnu,na granici Stara Gradiška bio mi je pun signal (VIP)...ulaskom u Bosnu nadao sam se da će mi odmah uskočiti neka njihova mobilna mreža,ali ne...tek nakon 5 km vožnje nestao je VIP i dobio sam Mobis mrežu...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ja kad idem do Beograda Bratstvo-Jedinstvo autoputem imam Mobi's sve do Rume, cijelim potezom kroz Slavoniju. To mi je jedna gotivnija stvar...a na jugu Srpske tamo oko Istočne Hercegovine (Trebinje, Bileća, Gacko) nema mreže no u većim gradovima.
A to što ti se događa, nije naša no vaša greška. To je područije pod upravom Vip-a, ne Mobi's-a...
kakva je sluzba za korisnike?Izvorno postao Duckzilla
ma sve je to jedno veliko sranje ako nije pokrivena cijela bosna mrežom ni jednog operatera , tamo su svi za sebe Hrvati koriste ht-mostar (eronet) , muslimani bh gsm , a srbi mobis....
sječam se da je bilo jedno vrijeme da si mogao sa cronetom i simpom na eronet bez ikakvog roaminga al onda su se određena gospoda pobunila kako je to druga država i slične pi**arije....
evo mene isto zanima kako ste zadovoljni kavalitetama mreže u bih ? kakve vam sve usluge nude ? imate li umts?
Neznam kakvo je sad stanje ali zadnje ljeto i svaki put kad sam bio dolje je stanje bilo isto - signal se non stop izmjenjuje (mobis i bhgsm - to me zezalo za roaming jer su poruke preko bhgsma 2,50kn a preko mobisa su skuplje), kad odaberem jednu mrežu manualno uglavnom imam 2-3 crtice i često moram mjenjat mrežu (izuzetak su veći gradovi naravno).Izvorno postao mobman
Ovo vrijedi na ruti Bihać - Sarajevoza ostatak nebi znao, al općenito, gradovi su dobro pokriveni... Ono između baš i ne.
Meni recimo Cronetov signal prati od Bihaća i još kojih 50ak km.. Ali jako slab signal..Izvorno postao Eminem
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
UMTS-a naravno da nema, nemamo mi licencu za to. Mislim, imamo UMTS (Mobi's ga testira), ali ne moze ga pustiti u komercijalni rad zbog licence. Za sad je Mobi's najjaci na podr. BiH, a onda BH mobile, pa Eronet. Bar po meni, ali bih volio da to i vi ocijenite po njihovim uslugama. Evo sajtova:
Mobi's
Eronet
BHmobile
SKR. je SKR. za SKR.
Znači vaš Mobi's je naš T-Mobile
Inače što nemamo monopol ne znači da nije ni naša situacija blistava. Imamo duopol, a to bi Tele 2 "trebao" prekinuti "uskoro".
Inače 59,6 u prepaid modelu za megabajt prometa GPRS-a, UMTS je isto skup, ali ono što je različito što i Vip i T-Mobile imaju tarifne modele prilagođene surfanju pa tako za 45 kuna (za studoše ofkors) dobiješ 128MB prijenosa podataka uključeno u pretplatu, što je i više nego dovoljno za surfanje i provjeru e-maila i ostale usluge, a za 95 kuna (opet samo za studente) dobiješ 512MB. To je kod Vip-a i ako si student - dobivaš 50% popusta na pretplatu, u suprotnom uvećaj ove cijene dvostruko pa dobiješ za ostale pretplatnike. Kod T-Mobilea je za 100 kuna dobiješ 125MB, a za 200 kuna dobiješ 500MB.
Iako je osnovni GPRS skuplji, zbog čega pati i cijena MMS-a (1,83 kune po poruci), situacija je puno bolja od one u BiH.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks