...kakva folija, o čemu ti...
...a stick možeš kupiti, ali ako mob radi do 10m sve ti je to uzalud...
Imam Nokiu N73 i instalirao sam GnuBox.
Sve radi savršeno, ali je problem u tome što moj BT stick ima jako mali domet u zatvorenom prostoru. pokušao sam da domet povećam stavljanjem Alu-folije ispod poklopca baterije, ali su poboljšanja bila tek neznatna (svega nekih 2-3 metra). Pošto živim u BiH pronalazak i kupovina sticka dometa 100 m (sa antenom) mi pretstavlja veliki problem.
Ako iko ima ikakvo rješenje, bio bih mu zahvalan na pomoći.
Unaprijed hvala!
(Izvinjavam se moderatorima ako sam pogriješio forum)
...kakva folija, o čemu ti...
...a stick možeš kupiti, ali ako mob radi do 10m sve ti je to uzalud...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bila je jednom o tome rasprava na forumu i evo link na članak u kojem se spominjalo povećanje dometa dongla:
http://www.popsci.com/diy/article/20...ooth-mile-away
I jel netko pokušao napraviti tako nešto?
Meni nije jasno kakva je korist od toga ako ti većina ostalih uređaja ima domet do 10m?
zašto ti kupovina stika od 100m predstavlja problem, definitivno u bosni imaš više webshopova od kojih naručiš i stigne poštom a i nije problem zaletiti se do nekog većeg grada jer toga svugdje ima, ovi od 10 se već i teže viđaju
After all...
Ne znam kako se ponaša stick od 100 m s mobitelom od 10 m, ali ako staviš antenu, ona pojačava i poslano i primljeno, pa stick bolje čuje mobitel.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Prema mom iskustvu BT klase 1 (to je taj do 100m) sa mobitelom radi do nekih 50-tak metara. Dalje od toga veza nije stabilna.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Znaci ipak je bolje uzeti 100m ili to pojacati antenom (mada se meni ne da jer mi ni ne treba na dalje od 10m)
Ako je netko stavljao tu antenu neka napise kako radi to s mobitelom, tj. na kojoj udaljenosti.
Bookmarks