= Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
Vrlo je tesko dati konkretan savjet oko ovoga pitanja, jer sumjam da je netko bas imao priliku da oproba oba modela. Osobno nisam imao prilike vidjeti u zivo ili oprobati i jedan od dva navedena modela, ali sam vidio materijal snimljensa SDR-H250 modelom. Naravno da rezultat ovisi i o umjesnosti snimatelja, ali ono sto sam vidio definitivno ne odgovara kvaliteti koju bi trebala pruziti trocipna kamera. Pored toga i razina suma je bila poprilicno visoka, a koristenje digitalnoga zooma, znnatno degradira sliku.

U zivo sam vidio model JVC GZ-MG275, i materijal snimljen tom kamerom. Razultati su (barem meni) bili mnogo uvjerljiviji. Specifikacije samih uredjaja, kao i njihova cijena su vrlo slicne. Ne kazem da se moras odluciti za ovaj model, ali ga definitivno uzmi u obzir u razmatranjima.

Ako uzimas Panasonica, prema onome sto sam uspio procitati na netu, moja bi odluka definitivno bila model NV-GS320.

Hvala na odgovoru!!
Zanima me još da li min. osvjetljenje od 1 lux Panasonic-u daje prednost naspram Sony-a ili JVC-a, koji imaju 4-8 lux min. osvjetljenje?

Da se još osvrnem na prethodni odgovor, nisam isključivo za kupnju Panasonic kamere, nego, eto po nekim svojim nahođenjima uvrstio sam gore navedene kamere u uži izbor po kriteriju testova koje sam naveo u linkovima. Što, naravno, ne mora biti nužno prihvaćeno.
Stoga te molim da mi sugeriraš jer sam primjetio da si u ovome "doma" i to cijenim. Znači, u tom rangu 3000-4500 kn, HDD ili miniDV i nije bitno ime. Tvoja preporuka je bila Panasonic NV-GS320. Možeš li mi navesti još koju opciju, a da kvalitetom odgovara cjenovnom rangu? Ukratko: što bi ti uzeo za sebe da si na mom mjestu? Ali, uzmi u obzir da imam jako izraženu volju za stvaranjem dobrih materijala nastalih snimanjem budućom kamerom u kućnoj radinosti jer imam dosta smisla za to. Imam Sony DVD snimač na kojem sam iz miniDV-a snimljenog kamerom Sony DCR-TRV140E PAL presnimavao snimljene materijale u DVD format i bio vrlo zadovoljan s obzirom na mogućnosti koje nudi i kamera i taj snimač. No, sad bih htio nešto više, bolje i kvalitetnije.
Pomozi "drugu" u nevolji!

Unaprijed zahvaljujem!