Evo potrosio sam par dolara na ispitivanje situacije sa poboljsavanjem fotki.
Konkretno kupio sam Camera Tools Pro (1,99 USD) i Pro HDR (1,99 USD) jer su mi se cinili po reviewovima na netu medu boljima.
Camera Tools Pro >
dobro: mogucnost postavki slike (odabir rezolucije i kvalitete), odabir nekoliko mode-ova (portrait, landscape, night...), mogucnost usporedbe slike sa efektima i bez njih prije spremanja, mogucnost slikanja pristiskom bilo gdje na ekranu. dobro postavljene druge funkcije kamere (zvuk, zoom, mreža...).
lose: relativno nelogicno rijeseno sucelje kod spremanja slika, lose rijeseno samo spremanje slika jer se prvo spremaju u album aplikacije da bi se onda jedna po jedna morale prebacivati u "camera roll"
zakljucak: ako vam ne treba mogucnost odabira nize rezolucije prilikom slikanja ostale funkcije ne opravdavaju cijenu i namjenu aplikacije (imho naravno) jer slike su mozda bolje u 10% slucajeva nego one slikane defaultnom aplikacijom.
Pro HDR >
dobro: odabir automatskog mode-a ili manualnog, automatsko spremanje slika u camera roll, opcije za editiranje fotke prije spremanja.
lose: gotovo nista, eventualno steta sto nema mogucnost biranja rezolucije kao Camera Tools Pro.
zakljucak: jako dobra aplikacija, za 1,99 USD dobivate bitno bolje fotke direktno na telefonu bez potrebe za dodatnom obradom nakon prebacivanja na racunalo.
Usporedba -
Eto mozda nekome pomogne....

Cisto da ne placam non free aplikacije ako nema nikakvog pomaka naspram defaultne aplikacije ili ovih koje su free..
Salim se (ne) ali ako imaš JB možeš naći na cydii tweak pomoću kojeg sa volume tipkama slikaš (skoro isto kao sa pravim fotoaparatom), površina ekrana ti služi za izoštravanje dijela slike..

Bookmarks