Prikazujem rezultate 1 do 25 od 1288

Hybrid View

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Apple baš izričito ne podržava varijantu da aplikacija ostane aktivna u pozadini. OK, par sistemskih to radi, ali ništa što bi se dalo instalirati. Možda preko unsupported-aplikacija, ali legalno ništa.
    Ove koje se, kako FREAKed kaže, smrznu pa ostanu u poziciji u kojoj su bile, te zapravo ne nastavljaju raditi, nego baš ostanu smrznute i vrate se u to stanje. Znači da jedan Safari, recimo, kad otvori stranicu koja ima autorefresh svaku minutu, pa ga zatvoriš pritiskom na home button i nakon sat vremena ponovno otvoriš - ta stranica se neće refreshati svaku minutu (dakle 60 puta u sat vremena), nego će se refreshati kad ga ponovno otvoriš. Da se nastavi refreshati kao na računalu, to bi bio multitasking.
    To sam baš provjeravao, taj slučaj konkretni, tako da sam kreirao stranicu i stavio jednostavan javascript koji broji otvaranja stranice te autorefresh na 10 sekundi. Otvorio je u Firefoxu, i refreshala se uredno iako je prozor bio neaktivan. Onda sam resetirao counter, pa ponovio isto sa iPhona - nula. Refreshala se 5 puta dok je Safari radio, zatim kad sam ga nakon 10 minuta ponovno pokrenuo, counter je bio na 6 - jer se kod ponovnog pokretanja refreshala stranica.
    Vjerujem da SEGA cilja na nešto tipa IM+ koji je meni sasvim pristojno radio na SE-P1 i bio aktivan u pozadini cijeli dan, bio sam stalno "available" na svim messenger-programima. A na iPhonu to ne radi tako - kad odeš van sa home i pričekaš par minuta, pa pogledaš preko browsera na računalu, vidiš da nisi online, sve dok ponovno ne digneš IM+.

Prednost toga je puno stabilniji telefon, puno manje rušenja (u usporedbi sa spomenutim P1 koji je često ostajao bez memorije ili se restartao sam od sebe "to improove performance"). A s druge strane, baš u primjeru always-on-line messengera je to banana.

Čak se spominjalo negdje da je postojala ideja da možeš sam staviti određeni broj aplikacija koje bi bile multitasking-enabled na način da su to one čije ikone staviš na onaj dock na iPhonu. Ali to je, barem za sad, tek neka ideja, testiranje, uglavnom ništa što je "available" za nas obične smrtnike. I naravno, tek kad izađe nova generacija iPhona, sa više memorije i jačim procesorom, prije to sigurno neće biti moguće - kao, primjerice, ni video recording na 3G, nego tek na 3GS.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil Pregledaj post
    Apple...(skraćeno)
    pa da, upravo to sam i rekao. Ali s novim push servisom koji je razvijen za os3.0 neće biti ni potrebno da se vrti išta u pozadini jer recimo im programi su bazirani na push protokolu, što znači da ne moraš biti aktivan da ti dođe poruka. prema tome, što je već i demonstrirano aplikacija je prividno u pozadini ali zapravo ugašena i kada ti dođe nova poruka na recimo msn push servis na iphoneu preuzima odgovornost na sebe da pošalje obavijest iphoneu a na njemu tada poruku presreće aplikacija zadužena za to. vrlo pametno riješeno i ja osobno nisam fan toga da forsaju multitasking pošto će time izgubiti mnogo na fluidnosti sučelja a da ne spominjem moguća trzanja
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27