Nakon mnogo upita na temu kako resize java igara i traženja java aplikacija/igara za samsung odlučio sam napraviti tutorial kako prilagoditi neku igru/aplikaciju koja je namjenjena za neki drugi mob da radi na samsungu.
Prije nego što počmemo potrebna su dva programa (JAM+Samsung Java SDK)
JAM-(Java Adapter 4 Mobile)
Download-irajte JAM I instalirajte ga,pri instalaciji primjetit će te upitnike ????? umjesto slova,nema veze samo idite na next,next do ne dođe do kraja instalacije.
Ne pokrećite program još.
Idite na Start->All Programs->My Phone->Java Adapter For Mobile->Mobile Model Add -pomoću ovoga dodajete nove modele mobitela
program bi trebao ovako izgledati
i sad gore u prvi red (kraj ??????????? 128x116 ) dodajte 240x320 (jer to je rezolucija na većini samsung mobitela D900,D900i,D800,D880,D820,D600,E250,E900..itd) i u drugi red (kraj Motorola:_______ ??????????C650 ) Tu stavite D900 (može i neki drugi samo da je reza 240x320)
Kada ste dodali pritisnite "???????????" u donjem kutu kako bi to save-ali.
I sad idite na Start->All Programs->My Phone->Java Adapter For Mobile->Java Adapter For motorola i pokrenite to.
i Sad idite na "File"->"Open Jar" i odaberite *.jar file ( ja sam za ovu akciju koristio moto extreme koja je napravljena za SE tako da na samsungu nema šanse da proradi.)
Kad ste odabrali željeni *.jar file sa strane imate "Adapt for" i tu izaberite "Motorola" i Screen Size stavite "240X320 (D900)
i za "Adapt from" morate znati model za koju je igra/aplikacija namjenjena (ako stavite auto nema efekta) u mom slučaju to je bio Sony Ericsson
i u options označtie/odznačite kućice onako kako je na slici prikazano
pritisnite "Adapt" I sad bi program trebao prilagoditi java igru/aplikaciju
i Sad pokrenite Samsung Java SDK i idite na "File"->"Import Midlet" i odaberite *.jar/*.jad file
Nemojte pokušavati prilagođavati 3D java igre na samsung jer samsung mobiteli imaju salb procesor te 3d java igre nije moguće pokretati.
Za pitanja/probleme/zahtjeve oko prilagođavanja pitajte ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...ewpost&t=54084 ovo je samo info thread pa je![]()
Zadnji uredio Alienware : 22-02-2008 u 17:08
Bookmarks