Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 164

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da se osvrnem na "Kosovo za patike".

Slična situacija je bila u Splitu 1991, kad su bile prve demonstracije ispred Banovine (ne one gdje lola otkida mitraljez sa BOV-a) nego jedne ne toliko velike prije toga, a prosvjedovalo se protiv uhićanja "virovitičke skupine" u aferi sa Špegeljevom nabavkom kalašnjikova.

Dakle, ja kao sudionik spomenutih demostracija i "svjedok vremena" vidio sam slijedeće:

Najprije se ekipa okupila ispred vojnog suda, onda se krenulo na Banovinu (tada je bila zgrada komande vojno-pomorske oblasti JNA).
    Tamo se vikalo, bacalo kamenje u prozore i sl, onda je povorka krenula prema Blatinama (kvart gdje su stanovala vojna lica). Na putu do Blatina, najprije je demoliran dom JNA (hotel Ambasador) onda je prevrnut i izrazbijan Golf BG tablica, neovisno što je čovjek izašao iz auta i vikao: "ljudi, ovo je rent-a-car" prepoznatljivim splitskim dijalektom. Nikoga to nije bilo briga, pogotovo ne pijane i drogirane torcidaše kojima nitko nije moga zabraniti da sudjeluju u prosvjedu. Onda je na rivi zapaljena trafika "Borbe" iz koje je prethodno sve vrijedno izneseno (cigarete, rizle, unučići, start, plejboj i sl) onda je rezbijena putnička agencija "Putnik" iz Beograda, ali kad se vidjelo da u poslovnici AVIS-a postoje rent-a scooter Tomosovi motori, provaljeno je i unuta. Demolirana je poslovnica Jugobanke, ne sjećam se da se govorilo od provaljevanju trezora. Provlajeno je u dvije ili tri poslovnice rent-a-cara, odnešeni ključevi auta, a naravno da su porazbijani i neki izlozi koji nisu bili "nacionalno obojeni" ali su imali zanimljivu robu tipa, patike, jakne itd.
    Kad se došlo do Blatina, policija je ipak pobijedila.

Eto nostalgija me povukla pa sam morao malo oftopičarit ali bitno je da se shvati psihologija mase. Kako u BG tako i na cijelom brdovitom balkanu.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    Eto nostalgija me povukla pa sam morao malo oftopičarit ali bitno je da se shvati psihologija mase. Kako u BG tako i na cijelom brdovitom balkanu.
    Dakle zapažanjem iz bliske nam prošlosti Mile mislim da sada već znamo gdje prvo trčimo kad izbiju neredi!

A ne ko prošli put da samo blejimo okolo!
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove