Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 164

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao stamp1 Pregledaj post
    to mi je bio jean od najvecih debilizma u toj jugoslaviji , mi u Zagrebu odvajamo novac , bas ono od palce ti uzimaju , za neku prčiju u sredisnjoj bosni ili sta ja znam tom kosovu.ma daj ajde zaboravi!
    Hm, isto kako ti danas dajes novce za moje lijekove, za skolu negdje u Vukovaru, a ja za sanaciju Viktora Lenca?

Ista stvar.

= Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    Pokrajine nisu imale pravo na samoodređenje. Isključivo republike, kao federalne jedinice. Pokrajine nisu bile definirane kao fed. jedinice.
    Ne mogu nigdje naci ustav iz '74., pa ne mogu odgovoriti na ovo, no mogu ti reci ono sto znam: Kosovo je imalo narodnu banku, predstavnika u predsjednistvu, premijera i parlament - poput ostalih republika SAP Kosovo je imalo obiljezja neovisnosti.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    Ne mogu nigdje naci ustav iz '74., pa ne mogu odgovoriti na ovo, no mogu ti reci ono sto znam: Kosovo je imalo narodnu banku, predstavnika u predsjednistvu, premijera i parlament - poput ostalih republika SAP Kosovo je imalo obiljezja neovisnosti.
    U zabludi si.
    Premijer se tada zvao - predsjednik izvršnog vijeća i svaka općina ga je imala
    Parlament je bio skupština/sabor/sobranje/skupščina - ali svaka općina je imala skupštinu, skupštinui općine. Kosovo je imalo - pokrajinsku skupštinu, koju ti sad možeš nazvati parlamentom isto kao što ja mogu svoje općinsko vijeće nazvati parlamentom.
    Ti termini su malo rastezljivi i ne mogu se tek tako preslikati na današnju situaciju a pogotovo se ne mogu koristiti kao neka obilježja državnosti.
    Nisu to nikakva obilježja državnosti.
    Nikakve narodne banke Kosova nije bilo, jer su pokrajine imale narodnu banku Srbije.

Znači, Jugoslavija je imala 6 (šest) federalnih jedinica koje su po ustavu imale pravo na odcjepljenje. Autonomne pokrajine unutar jedne od republika nisu imale to pravo.

BTW, početkom osamdesetih, nakon Titove smrti postojao je poklič "Kosovo republika" na svim demonstracijama i grafitima, a i u službenim krugovima je postojala inicijativa za ustavnim promjenama da bi Kosovo postalo ravnopravna federalna jedinica, međutim to nije prošlo. Tek kao federalna jedinica bi imalo legalno pravo na samoodređenje.

Vjeruj mij , ja sam sve ovo kao odličan učenik i vrijedan pionir pratio u to doba i jako se dobro sjećam velikog broja detalja.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    BTW, početkom osamdesetih, nakon Titove smrti postojao je poklič "Kosovo republika" na svim demonstracijama i grafitima, a i u službenim krugovima je postojala inicijativa za ustavnim promjenama da bi Kosovo postalo ravnopravna federalna jedinica, međutim to nije prošlo. Tek kao federalna jedinica bi imalo legalno pravo na samoodređenje.

Vjeruj mij , ja sam sve ovo kao odličan učenik i vrijedan pionir pratio u to doba i jako se dobro sjećam velikog broja detalja.

Pa su Srbi lupali da Kosovari ( ili kako su ih oni pogrdno nazivali siptari ) hoce spojiti Kosovo i Metohiju sa Albanijom.Uvijek su bili u starhu da ce ih Albanija napasti.
    A sto se tice Dezele, nemoj se vaditi..znamo mi da je ona tebi jako draga..ipak si dio zivota proveo tamo
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove