Obzirom da sam bio dolje i prije neovisnosti i u nedjelju, mogu reci da je stanje napeto, no ne u tolikoj tenziji kao sto je bilo 90-tih godina.

Sto reci, Kosovo je imalo pravo na neovisnost, i to je iskoristilo, osobno ne vidim problem u tome, naprotiv podrzavam jednu novu i mladu zemlju na ovim prostorima. Sjetite se sto je Tito imao za reci:
"Navodi da je 1972. još bio optimističan, ali je nakon toga postajao sve više rezigniran, pa joj je u proljeće 1977. rekao: »Ako je istina sve to što ti govoriš o stanju u našem društvu, u zemlji i u Savezu komunista, onda sam ja zabadava utrošio svoj život.« Rekao je da se boji da će najprije »nešto izbiti na Kosovu i u Hrvatskoj«

U ime vlade koju predstavljan, bio sam medju prvima koji sam dao punu podrsku novo nastale drzave na balkanu.

Sigurnosna analiza? svjetski rat? Kao sto rekoh, ne, ne postoji ni najmanja indicija za takvim ishodom. Da postojat ce problemi sa lokalnim srpskim stanovnistvom koji nece priznavati legitimnu vlast Kosova, no ukoliko ce krsiti ustavni poredak novonastale drzave, mjere ce biti poduzete.

To sto Srbija nije priznala Kosovo, niti ce ga priznati, nista ne znaci, jer ostali su priznali Kosovo i dali punu podrsku. Ovdje se polariziralo na dvije strane, bad guys Srbija i Rusija, good guys ostatak svjeta. Ipak brojke idu na stranu good guys.

Jedino mi je zao sto hrvatska administracija nema svoje ja, i nije stala uz Kosvo iste sekunde nakon proglasenja neovisnosti, no opet tko tu "maze oci" hrvatima da imaju svoju neovisnu i slobodnu zemlju, u teskim politickim situacijama, vidite da nema.