= Citat = Izvorno postao cyberphere
Pa nije uvijek rabljeno. U većini slučajeva je novo. I kad naručiš mp3 player ne plačaš carinu jel je to informatička oprema. Plačaš samo PDV

Da? Ja imam drugačija iskustva. Kad mi je frend iz SAD-a prije nekih dvije godine poslao paket sa discmanom, nekim CD-ima i par sitnica te kad je paket stigao na našu carinu, nazvali su me s nje da mi je stigao paket, ali ako ga želim podignuti da moram platiti carinu. Pitao sam koliku, na što je tip počeo nabrajati sve moguće ležarine, poreze, putarine, ono, ono i na kraju mi izbacio grubu cifru od soma kuna. ALO? Da na uređaj koji košta od prilike toliko, ja moram platiti duplo? Ma, marš. Rekao sam da ga šalju natrag jer mi ne pada na pamet im davat pare. Jadan frend je morao masno platiti da podigne paket natrag kad je stigao u SAD. Isto tako kad je moj šef prije nekih godinu dana preko Amazona naručio dva DVD-a. Ja sam tada naručio jedan, platio ga online, stigao mi za 10-ak dana i sve pet. A njemu zaračunali carinu od nekih 200-tinjak kuna. Pa sad vi naručujte bilo što izvana. Ako se njima na carini sprdne, oni će vas oderat. Jer oni mogu radit što god hoće. Tko im brani?

Kvragu, otišao sam offtopic. Nadam se da me moderatori neće zabnirat zbog ovog esejskog posta.