Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao popaj Pregledaj post
    Slazem se, mislim da cu odustati o A700...

Kao sto si napisao, ipak zelim dSLR aparat... Hvala na preporuci, ali gledao sam i vidio da sad izlazi A300 i A350 za ne preveliku razliku u cijeni pa bih i to uzeo u obzir...

takodjer, gledao sam i Canon 400D sto mi je Stas preporucio i to mi se cini zanimljivim, a sa objektivom 18-200 bi me izaslo slicno kao i Sony. Takodjer, sada uskoro izlazi i novi 450D model koji ce biti malo poboljsan, a ima i live view pa se i kod tih 2 modela dvoumim...

Sta bi mi preporucio, da se odlucim za neki od ovih Sony-jevih modela ili za Canon-a?

Hvala ti unaprijed na preporukama...

Pozdrav!
    Ako odluka vec i ide u ovome smjeru, ja bi pri odlucivanju krenuo od optike imajuci u vidu i materijalna sredstva koja mogu izdvojiti za tijelo.

Naime, s obzirom na to da mi se cini kako u pocetku ne mislis kupovati vise od jednoga objektiva, taj koji kupius (pogotovo s obzirom na to da imas afiniteta prema turistickoj fotogafiji) mora biti dovoljno polivalentan da zadovolji vecinu tvoji fotografiskih zahtjeva i da pokrije vecinu situacija u kojima bi se mogao naci rabeci aparat.

Bez obzira na nesto nize svjetlosne vrijednosti 18-200 objektivi su kao stvoreni za tebe. Ovaj objektiv mnogo je puta revidiran kao "jedino" all around rijesenje i izvrsno rijesenje za fotogrfe turiste, hikere...

Njegova polivalentnost i popularnost je tolika da ga je manje vise moguce nabaviti sa svaki sustav (dakle bez obzira na tijelo koje korisnik koristi).

Sigma ga proizvodi za Canon i Nikon mount, Nikon ga proizvodi za svoja i Fuji tijela, Sony za svoja, Olympus ima nesto vrlo slicno (premda ne identicno).

Sljedece sto bi savjetovao je grip uz tijelo. Entry level DSLR - ovi su prilicno malih dimanzija i prilicno male mase. Grip im daje stabilnost i balans u koristenju sa nesto duzim i tezim objektivima. Pored toga u grip idu dvije Li baterije ili veci broj AA beterija (ovisno o tome na koje se korisnik odluci) pa tako dvostruko povecava autonomiju koju korisnik ima sa jednim punjenjem. Ovo je (barem meni, a ja poprilicno putujem) izuzetno bitan faktor.

Slijedi odluka o tijelu aparata, te o sitnicama. Sto se torbe tice, Kata je svakako odlican izbor, ali je i trenutno i najskuplji. Savjetujem da pogledas slicno proizvode Lowepro ili Vanguard (cijena je niza, a kvaliteta na gotovo jednakoj razini).

Ako je limit 10 000 kn, moguce su razne kombinacije.

Osim vec spomenutih ja cu te jos podsjetiti i na:

1. Pentax DSLR modele (vrlo zahvalno rijesenje)
    2. Nikon D80 sa osgovarajucim objektivom i gripom

E da, i za kraj, s obzirom na foto afinitete, svakako savjetujem i kupnju UV i Cirkularnoga polarizacijskoga filtera (odgovarajucega promjera za objektiv za koji se odlucis).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Bez obzira na nesto nize svjetlosne vrijednosti 18-200 objektivi su kao stvoreni za tebe. Ovaj objektiv mnogo je puta revidiran kao "jedino" all around rijesenje i izvrsno rijesenje za fotogrfe turiste, hikere...

Njegova polivalentnost i popularnost je tolika da ga je manje vise moguce nabaviti sa svaki sustav (dakle bez obzira na tijelo koje korisnik koristi).

Sigma ga proizvodi za Canon i Nikon mount, Nikon ga proizvodi za svoja i Fuji tijela, Sony za svoja, Olympus ima nesto vrlo slicno (premda ne identicno).
    Ja osobno ne vidim pretjerani smisao u kupovanju all around objektiva. Vecina proizvodjaca u ponudi ima double zoom pakete(s npr.18-55mm i 50-200mm kit objektivima) koji opticki nisu nista losiji a takvi paketi su obicno cijenovno povoljniji...

Npr.
    Olympus E-510 Double zoom Kit (E-510 + 14-42mm objektiv + 40-150mm) za oko 5600kn, Sony A200W (DT 18-70mm F3.5-5.6+70-300mm F4,5-5,6) za oko 6000kn, Pentax K10D (18-55/50-200mm) oko 7000kn itd.

Jedina prednost koju ja vidim u kupovini allaround objektiva je izostanak potrebe za mjenjanjem istog sto po meni ne opravdva razliku u cijeni... A za razliku u cijeni mogu se kupiti npr. memorijske kartice, kvalitetna torba, stativ, jeftiniji prime objektiv(50mm f1.8 npr), dodatne baterije...
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Sony ili Canon ili Olypus ili nešto četvrto
    By Ico in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 06-08-2007, 10:27
  2. dSLR za makro
    By Artifact in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 24-02-2007, 17:19
  3. Sony T5 ili nešto drugo?
    By gog in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 05-01-2007, 19:02
  4. Canon EOS 400D ili Sony DSLR A 100
    By minolta in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 26-11-2006, 13:39
  5. Sony Alpha DSLR-A100...Sony se pridruzuje DSLR drustvu!
    By Bimbi in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 05-08-2006, 17:16

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove