Kako je SGH-Z240 3G Qualcomm mobitel za njega ne vrijedi onaj upload što je namjenjen za D600,ili D900...kako je i U700 qualcomm model bilo bi logično da je način na koji se uplodaju igre isti.Svi koji su zainteresirani neka pokušaju ovu metodu (U700 Upload) za instalaciju java igara/aplikacija
Za instaliranje java igara ili aplikacija na u700 potrebno je
HARDWARE:USBcable,u700
SOFTWARE:“Qualcomm USB driveri i BitPim
Download linkovi
Driver DOWNLOAD
BitPim DOWNLOAD
a)Raspakirajte drivere u folder (npr.Desktop) ali ne instalirajte ih još
b)instalirajte BitPim
1. Unesite sljedeći kod : *#0523#
2. [9] common >> [6] USB Configuration >> [2] Qualcomm USB[*]
--> Qualcomm USB Configured.
Molimo spojite kabel.0
3. Sada uključite USB kabel u mobitel i PC.
--> Windows je pronašao novi hardware.
Instalirajte drivere manualno i odaberite Qualcommdriver folder.
Sada idite Hardware manger ->Modem->Qualcomm,morate znati broj porta.
4. Otvorite “BitPim” i konfigurirajte software za svoj u700.
Phone type: Other CDMA phone
Com port: *Pogledajte korak 5*(Možete gledati ali izaberite pravi)
I pritisnite “OK”
5. Pokrenite “BitPim”,idite u menu “View” i active “View Filesystem”.
6.Idite na “Filesystem” (lijevo u BitPim).
Možete vidjeti plavi folder,otovrite folder (pritisnite “+”).
--> … retrieving
7. Sada stavite igru (jar i jad file-ove) u sljedeći folder “Games” (Media->Games).
8. Isključite USB kabel iz mobitela.
9. izađite iz Qualcomm menui upišite ovaj kod u700: *#6984125*#
Sada ste u “Admin setting” menu.
a. izaberite menu [4] Internals (Master Key: *#9072641*#)
b. izaberite menu [7] Storage settings
c. Update media database, Update Java DB and Create AX Dat File.
Važno:Ne brišite igre preko mobitela,već to napravite s BitPim
Zadnji uredio Alienware : 15-02-2008 u 00:10
Kako ne iščitava? Ova metoda je potvrđena od strane ruskih i frnacuskih foruma,radi na G800,U700,L760 i na ovom navedenom mobitelu (Z240)
jesi li napravio ovo
1. Unesite sljedeći kod : *#0523#
kad to napraviš spoji mob,raspakiraj drivere i izbacit će ti novi prozor windows je pronašao novi hardware..... i onda pronađi drivere gdje si ih raspakirao
sve sam ja to napravio ali jednostavano neče iščitati iz njega ušao sam u mob meni s tim kodovima instaliro drajvere na opisani naćin ali ne išćitava mob prepoznaje komp ne prikazuje se više da je pronađen novi hardver u device menageru se pojavi mob u obliku modeme ali neče gdje grješim
dali je možda potreban nekakav drugi kabal a ne onaj što se dobije uz njega
Ne,onaj je dovoljan
Znači kad raspakiraš drivere dobiješ ovako nešto
Spojiš kabel na pc i u mobitel i onda ti se pojavi wizard "New Hardware found"Onda naptaviš ovo 1. Unesite sljedeći kod : *#0523#
Molimo spojite kabel.0
i odabereš "Install from a list..."
i onda na "Search for the best Driver in these locations"->pa odznači "Search removable media" i označi "Include this location in the search" i pritisni "browse" Button i potraži Qualcomm folder (folder gdje si raspakirao srivere,bilo bi poželjno na Desktop)
Kad to odabereš idi na "Next" i kad instalacija završi slijedi ostatak gornjih uputa
Zadnji uredio Alienware : 22-02-2008 u 01:25
gle prijatelju sve sam ja to veče napravio pokušao sam sada ponovo sve ide kako si naveo međutom kad spojim mob na početku prije instalaciije drajvera na tvom skrin sotu stoji
This wizard helps you install softvare for:Z240 USB Data Cable
dok se kod mene pojavi: Qualcomm Proprietary USB Modem (pid 317)
dali je možda u tome problem jsr sve ostalo napravim kao je navedeno jedina je razlika u tome
Nego jeli tebi uopće instalira te drivere ili ti izaci kakav error "This wizard can not continue instaltaion...." ?
izbaci samo ono upozorenje ali mu kažem da nastavi dalje sve se uredno instalira na ps studio 3 radi na mob gore se prikaže da je spojen sa kompom ali Bit Pim ništa ne išćitava iz moba
Dali je u phone type stavljeno "Other CDMA Phone"
Edti->Settings->Phone Type "Other CDMA Phone"
da ni saznao port idi u device manager->Ports (COM & LPT)
i desni klik na "Qualcomm Proprietary USB Modem" i idi na tab "Port Settings" ->Advanced i piše ti koji je COM port
U BitPim-u upiši taj com port
ma sve sam probao mislim da je nekakav problem u BitPim proigramu pod modemom kada napravim diagnostiku prikaže mi koji je telefon i komunivira s njim znači da je s drajverima sve ok inače USB Modem je na COM3, a pod portovima u
Qualcomm Diagnostic interface com 5 koju imnče verziju bitpima ti koristiš
hej, ja imam mali problem,vec na pocetku..
kad upisem kod na mobu, ne dobijem nista slicno pa da mogu ici ovako [9] common >> [6] USB Configuration >> [2] Qualcomm USB[*]
--> Qualcomm USB Configured. nego ja dobijem ovo SLCD NV contrast: 0x17 i nesto jos.. Sta da radim?
ma jednostavno zaboravi ja sam sve probao stvar ne šljaka bar ne kod mene
neko probao uopce osim hajseka?
Još nije poznato kako na Z240 upload-ati java igre,ovo što sam ja u prvom postu naveo je tutorial za upload jave na samsung qualcomm mobitele (G800,U700) a među te mobitele spada i Z240,no očito da ne djeluje.Jedini trenutni način da se upload-aju java igre je da zakačiš neku igru na eurouploader i preko wap-a na mobitelu skineš je.
Bookmarks