A ne razumijem što vam sad toliko znači taj 3G kad je promet skup,kad ponude neku podatkovnu tarifu (nadam se 1.6.) onda će biti važno ima li 3G-a ili nema![]()
A ne razumijem što vam sad toliko znači taj 3G kad je promet skup,kad ponude neku podatkovnu tarifu (nadam se 1.6.) onda će biti važno ima li 3G-a ili nema![]()
U Labinu ali u ostalim Istarskim gradovima več duže vrijeme imamo 3G signal sa Tele2 mreže...cjela je Istra pokrivena sa kvalitetnim Tele2 signalom,ne razumijem priče o roamingu sa T-mobileom,ok taj roaming vrijedi na malom podrucju Republike Hrvatske di nema isključivo Tele2 signala...
Vrijedi na cijelom području RH osim Zagreba...
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
Opet brkate taj roaming....roaming sa T-Mobilom odnosi se iskljucivo na pozive i prijenos podataka tamo di nema Tele2 mreže....šta se tiče 3g signala on ide iskljucivo i smo preko Tele2 mreže....npr koristim usb mobilni internet koji ne radi na roamingu nego samo na matičnoj mreži(Tele2)....i radi savršeno dobro....dosta vas nije upoznato na nacin kako funkcionira mreža!....a i sve vam pise na njihovim službenim web stranicama!!!!
naravno da vrijedi na području di nema tele2 signala ali ta podrucja i nisu tako velika....sva veca mjesta gradovi su pokriveni signalom Tele2 bilo 2G ili 3G....kao i svi autoputevi i ceste....sve ovo o pokrivenosti pocelo je biti smjesno,ispada da upopce nemaju svoju mrezu....
Zadnji uredio Inovator : 14-09-2009 u 15:23 Razlog: koristi EDIT!
Nisam isprobao ali ne vjerujem da na auto cesti Zagreb Split nema roaminga.Nama mi smisla...Oni imaju roaming za cijelu RH osim Zagreba.
http://www.speedtest.net/result/567596578.png evo testirano na 3g mobilnome internetu Tele2....Labin Istra....u vecim mjestima brzina ide i do 5 mbita...provjereno!!!
Pa bolje da sad stave mrežu u promet i sve ispitaju nego da kasnije čačkaju kad ljudima bude trebalo.
@magic_ri: Istina, opet je zadnja dva dana 3G s nama.
@Sniper: Pa radi MMSa koji je free do 1.6, puno mi je draze kad moram cekati desetak sekudni nego minutu za poslati ga.
3G proradio i u Karlovcu!
Mms sa slikom pošalje za nekoliko sekundi. Oduševljen sam (dok je još besplatno)!
3G radi naravno i u Zadru!![]()
Danas sam na svom K850 primjetio da mi unutar onog znakića u kojem mi je prije pisalo 3G pojavilo H, što pretpostavljam da označava HSPDA![]()
Pa evo da pitam je li još tko primjetio ili je to bilo samo meni slučajno?
Cuo sam i ja da u nekim dijelovima grada radi HSDPA no ne mogu provjeriti jer nemam takav mob![]()
Evo konačno i karte pokrivenosti GSM/UMTS/HSPA na njihovim stranicama, dosta je detaljna:
http://www.tele2.hr/mobilni_internet_pokrivenost.html
Pa ima, samo kako će rasti pokrivenost signalom Tele2, tako će se mobitel sve manje prebacivati na T-Mobile, do konačnog pokrivanja cijele HR (nadam se...)...
Na GSM areni kaže da P1i ima na frekvencijske opsege GSM 900/1800/1900 i UMTS 2100
dok W995 ima GSM 900/1800/1900 i HSDPA 900/2100
Ako odašiljač u Rijeci ima HSDPA na 2100, onda je u redu na oba mobitela, a ako je na Grobniku HSDPA 900, onda ga P1i ne vidi već se spaja na GSM signal.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
TELE2 brzina neta na www.mobilespeedtest.com
testirano na preko OPERE koji je instalirana u mobitelu radi se o SE V640i
podrucje Zagreb
brzina 3902kbps
sad je ludilo surfati na mobitelu prek OPERE, toliki mi je ADSL kod T-com![]()
Zadnji uredio deadfall : 18-11-2009 u 17:48
Nalov teme promijenjen.
Bookmarks