...ovo je definitivno softwerski problem...znači,prvi bug u CX-u...
Daklem,
upalim kameru, uslikam sliku u prostoru gdje je manje svjetlosti i slika je OK. Uslikam drugu, ekspozicija se odjednom poveća i slika je zelena. Sve ostale slike su nadalje zelene, a kada ugasim kameru i ponovno ju upalim, 1. slika je normalna i, naravno, sve ostale su zelene dok ponovno ne ugasim kameru. Šta vi mislite u čemu je problem? Kamera? Firmware? Nešto treće?
Primjer:
1. slika:
![]()
Druga slika 15 sekindi poslije (uvjeti su isti!!!):
![]()
...ovo je definitivno softwerski problem...znači,prvi bug u CX-u...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Eminem, jesi li siguran? Znači mogu odahnuti glede kamerei čekati novi FW? Napominjem da se to događa SAMO prilikom slabije osvjetljenosti prostorije u kojoj slikam. Pri dnevnom svjetlu vani nema tog problema.
...pa trebalo bi bit,jer nema drugog objašnjenja...i sam kažeš da se to događa samo pri slabijem osvjetljenju tako da ne moraš brinut da je kamera riknula...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
mozda i ne moras cekati novi fw. ako si u zg, odi sa garancijom do siemensa i reci za sve probleme i pitaj imaju li oni mozda noviju verziju fw-a da ti to rijese. Ponekad oni imaju fw puno prije nego sto izađe vani...
maraschino - PTICICA
Nemaju... Zadnja verzija FW-a je 06, ova koju ja imam trenutno. Inače, radim u Siemensuali me zanima vaše mišljenje glede kamere jer mi se ne da ići u servis (3 kata niže) i ponovno ih gnjaviti jer znam kakvi su...
![]()
Lažem... Najnovija verzija je FW08 i upravo mi se upgradea. Vidjet ću ima li kakvih poboljšanja...
Poslao: Stile
Lažem... Najnovija verzija je FW08 i upravo mi se upgradea. Vidjet ću ima li kakvih poboljšanja...
Javi rezultate.
Za sada ne vidim nikakve rezultate, nikakve nove opcije... Možda sam i ćorav iako sumnjam...
Kamera i dalje daje zelenkastu boju prilikom slikanja 2., 3. i ostalih slika dok se ne isključi...
Vjerujem da je poboljšanje samo u stabilnosti softvera. Ponekad su mi kamera i Meni znali zablokirati, a sada ću vidjeti. Treba proći određeno vrijeme da ga isforsiram...
neke nove verzije fw ne donose neka poboljsanja na ocigled. mozda je samo poboljšano ponasanja na mrezi, trajanje baterije i sl...
maraschino - PTICICA
mozfa je prob u softu ali garant je prob u kameri. mozda su te prve verzije dobile neke greske u kameri, jer kamera ne shvaca da nije potrebno automatsko osvijetljenje. na st ima mogucnost iskljucivanja i iskljucivanja, pa znam da je ova druga zelenkasta slika slikana u night modu jer je vise pikselasta od prve(isti slucaj ko na st). probaj u opcijama nac mogucnost iskljucivanja ili automatskog ukljucivanja night moda.
Kamera na CX65 NEMA night mode...
kak nema. mora imati. ili je to princip kao i kod sx1(kamera automatski posvjetljava sliku u mraku)
ne mogu tvrditi za cx65, ali vjerujem da ima automatski night shot kao i sx1...
maraschino - PTICICA
stile, evo ti ovdje nekih zanimljivih teme za tvoj mob: http://www.club-siemens.net/fun/m65themes/
maraschino - PTICICA
Hvala 3aTmr, ali znam već za te teme. Naime, redovno pratim club-siemens stranicu![]()
evo sad je i v8 sluzbeno stavljena za download: http://www.siemens-mobile.com/com.ap...load_cx65.html
maraschino - PTICICA
Imaš tema i na www.s65.info
Bookmarks