@Mentor
Pronasao sam gresku, MapID za kartu Europe 2010.20 je 2004. Kod mene je proradila na Nokia 6210 Navigator.
@Mentor
Pronasao sam gresku, MapID za kartu Europe 2010.20 je 2004. Kod mene je proradila na Nokia 6210 Navigator.
E ovako, imam jos cak tri pitanja oko instalacije karti i Mobile XT:
1. Kakava je razlika u navigaciji sa i bez Garmin Base Map?
2. Imam SCG Route 1.7/2.0 i 2.1 NT. Da li je dovoljno instalirati samo posljednju ili trebam imati i neku prethodnu?
3. Da li je neko pokusao istalirati Mapsource i karte na USB? U tom slucaju bi bilo zgodno imati sve karte u dzepu i puniti mobitel po potrebi i na bilo kojem racunaru, ili?
4. Dodatno pitanje...danas sam promjenio extenziju i obrisao fajl u sys/bin prema uputstvu "najcesca pitanja Garmin Mobile, pitanje 31", ali nisam siguran da li je moj mobitel hakovan. Kako da znam da li sve radi? Nikakvih problema za sada sa Garminom...
Zadnji uredio zlatan01 : 21-11-2009 u 22:29 Razlog: Danas sam malo zaboravan
Skinuo sam sve potrebno da stavim Garmin Mobile XT na svoj SE P1i i na samom početku kada na mobu pokrenem intalaciju javi mi da memory kartica nije pronađena i da provjerim da li je pravilno umetnuta(kako kad instalaciju pokrečem sa kartice)
imam Apacer M2 4GB,danas kupljenu i na kompu su mi windows 7
Stavio sam TomTom Navigator 6 sa Eastern Europe i radi super,još ga samo moram isprobati u vožnji,htio sam Garmina ali jbg.
Zadnji uredio MarineroX : 22-11-2009 u 12:02
1. nema razlike, base map nije rutabila karta, ona ti samo pokazuje približnu lokaciju kad jako odzumiraš ili ako nemaš detaljne karte
2. samo zadnju instaliraj
3. možeš bez problema
4. ne mora ti mob biti hakiran, možeš obrisati na kompu sa čitačem kartica ili s kablom (tako si vjerojatno i napravio), mob ti mora biti hakiran ako to želiš obrisati iz menia telefona, rezultat je isti u oba slučaja
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Hvala za pomoc. Ja moram medjutim da malo razjasnim pitanja 2 i 4.
Mapa SCG 2.1NT je nesto manja od 2.0 pa sam malo razmisljao da li se radi samo o update sto bi znacilo da sadrze samo dodatne informacije i da moram imati osnovnu kartu. Mozda je odgovor da nove karte sadrze vise podataka a zauzimaju manje prostora?
Primjecujem takodjer da kad udjem na meny/office/file manager na kartici ne vidim mape osim Garminovih, valjda telefon nije hakiran? Iz quickoffice ne vidim niskakve fajlove nego samo mape kako na telefonu tako i na kartici.
Za kraj, da li je neko mozda testirao karticu od 16 GB na Nokia 6210 Navigator?
1. jača je kompresija (NT), zato je karta manja
2. s tim filemanagreom ne vožeš vidjeti sve foldere, nebitno da li je mob hakiran
3. nisam testirao, ali nema razloga da ne radi
ne kužim pitanje, ali to je u redu, ako ti navigacija radi zašto se opterećuješ?
Ako filemanager ne moze kako mogu vidjeti recimo slike koje spremim na karticu? Moram li hakirati mob?
Naisao sam takodjer na problem sa MapSource kad instaliram AdriaTopo 2.2 (a ranije instalirano AdriaRoute 2.3, SCG Route 2.1 NT). Kad instaliram dakle Topo i pokrenem MapSource dobijem poruku da je neka greska sa jezikom .dll file i trazi da instaliram ponovo MapSource? Trazio sam po forumu ali nisam nasao slican problem (forum je generalno odlican ali pretrazivanje je prilicno tesko).
EDIT:Mapsource je 6141 koji sam update na 6154.
Zadnji uredio zlatan01 : 25-11-2009 u 12:41 Razlog: Verzija MapSource
nikako, to je već gotova karta koja se snima na mob
skini ponovno, ali mapsource verziju
p.s. može se određenim alatima ta karata učitati u mapsource, ali nije vrijedno truda, jednostavije je skinuti odgovarajuću verziju
Mobitel prepozna da je kartica izvađena, pa vračena. Zato ti i Garmin zamrzne, a možeš i ostati bez podataka na kartici.
Inače, normalno je da pita želiš li pokrenit Garmina kad staviš karticu.
Tebi ili kartica ne valja ili utor za karticu (vjerojatno ima prekidač koji javi kad je kartica unutra i kad je stisneš da iskoči).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Dešava mi se da kada malo brže scrollam po karti da mi se ili smrzne karta ili me izbaci van iz programa u menije. Podsjećam da je riječ o Nokiji 6730 classic. Da li ima premalo memorije ili je možda kartica prevelika (8Gb)?
Dali je normalno da u garmin info, pise otkljucaj esn:89324343 ili sam negdje pogrijesio mob n95 8gb . Hvala unaprijed
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Pozz!
di ima za skinut SCG route 2.1? thnx!
Trebam pomoć, imam samsung g810, instalirao sam garmin i adriaroute 2.30. Kad pokrenem garmin idem na Vidi kartu i to mi se otvori ali mi nema karte, dolje u desnom kutu piše no map, a gore tražim satelite. Pitanje je da li se karta prikaže tek onda kada pronađe satelite ili bi odmah trebala biti vidljiva? Koliko dugo treba da pronađe satelite, meni ih traži 15 min i ništa. unaprijed hvala
Hvala na odgovoru. Još jedno pitanje: da li ima netko samsung g810 i da mu normalno radi gps, meni uopće neće naći satelite. Danas je tražio pola sata i ništa, da li možda ima negdje pod postavkama nešto što treba promijeniti, stavljeno mi je da ide preko integriranog GPS. Kada idem u meni mobitela pa onda u tools pa odem na GPS data ni tamo mi neće naći satelite: tamo pod position mi neće odredit one parametre (longitude, accuracy...) Da li je moguće da ne radi GPS na mobitelu, može li se to ikako provjeriti. Hvala
Hm, kako vise upoznajem Garmin XT ... mada je sve zanimljivo
Pokusao sam u mobilnom telefonu isplanirati rutu od nekih 2000 km i tada dobijem poruku da nema dovoljno memorije. Provjerim i vidim da ima oko 100 MB slobodno. Rjesenje moze biti planiranje u MapSource, mada mi je palo na pamet ako mozda postoji mogucnost prosirivanja radne memorije na karticu, nesto kao na kompu? Zna neko?
Sta se onda moze uraditi da obrada dugackih ruta bude moguca?
Osim ovoga jos sam podijelio rutu tako da je smanjen broj mogucnosti i sve radi super.
Naisao sam medjutim na problem sa planiranjem u MapSource. Naime sve ide ok ali kad prebacim rutu na mobil ne mogu je kasnije naci!? Gdje grijesim?
EDIT
Nasao sam gresku. Ruta se mora importirati iz MapSource u mobil a zatim importirati u program (tako nekako). Problem djelimicno ostaje jer kad otvorim rutu pojavljuje se samo jedan njen dio. Ipak sve tacke sa rute su unutra pa je relativno jednostavno prepraviti.
Zadnji uredio zlatan01 : 28-11-2009 u 11:08 Razlog: Problem rijesen - djelimicno
Bookmarks