Pa to je firmware upgrade ,garancija se ne gubi jer se radi o legalnom postupku.
a kolko je to sigurno?
i koko mi pametno dirat to posto je nov mob.?
Pa to je firmware upgrade ,garancija se ne gubi jer se radi o legalnom postupku.
Napravi si prvo backup poruka, imenika, postavki, itd. preko PC suitea (Dobio si ga zajedno sa SEUS-om na CD-u uz mobitel). Nije nuzno, ali bolje ti je ako ti je stalo do tih podataka posto ce ti ih updateom izbrisati.
Naravno da ne gubis garanciju ako radis sa programima koje dobijes uz mobitel...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
@CeLeRitAs,
O ovome svemu se vec davno i prilicno raspravljano, koristi pretrazivanje.
fala na pomoci, to sam znao i bez ovog posta..
kad bi znao sto tocno trebam trazit trazio bi..
zato su ovdje ljudi koji znaju vise od mene i koji ce mi pomoc..
hvala Alienware i n00b
Kupio sam telefon prije 7 dana, kao slobodan aparat. Cijena 2499.00 kn u Konikomu. Garancija 2 godine. Dojmovi su odlicni, a jedino razocaranje je sadrzaj prodajnog paketa. Bateriju sam u ovih 7 dana punio 2 puta. Odlicno se pokazala. Ekranom sam zadovoljan i ne vidim velike razlike u odnosu na se P1 koji sam do nedavno koristio. Istina, nešto je manji ali nije tako strasno. Tipkovnica je odlicna, mekana i precizna. Pravo osvjezenje nakon qwerty na P1. Podsjeca me na tipkovnicu se K800. Slikama sam zadovoljan kao i video zapisom ( ugodan dodat kod snimanja videa je rad svjetla koje moze biti ukljuceno ). Meni je odlican, nije spor kako se pise. Jednostavno neke stvari su puno bolje rjesene nego na p1. Zamjerka mi je konektor za punjenje i slus¡alice koji se nalazi sa strane kao i utor za memorijsku karticu koji je ispod poklopca baterije.Koristim karticu 4gb bez problema. Kvalitetom izrade zadovoljan. nema s¡kripe i pucketanja plastike. Zvuk na mobitelu je zadovoljavajuci ( u odnosu na P1 cini mi se bolji ). Font izbornika telefona mi je oku ugodan i u nekim podizbornicima citljiviji nego na P1 ( veci je ). Office telefona je novog izdanaj, jedina zamjerka je ta sto ne cita txt dokumenat ako u njemu imaju znakovi ž,ć,č,š,đ no ostale otvara bez problema. Igre su bolje igrive nego na p1 zbog tipkovnice. Aplikacije koje sam koristio na P1 mogu koristiti i na G900. Surfanje internetom odlicno. Signal alarma na telefonu traje duze nego na P1. Zamjerka alarmu je sto jos uvijek ne radi kada je telefon iskljucen. No to je svakodnevica kod UIQ-a! Preporuka svakako za kupiti, necete pozaliti. Puno je pluseva ZA u odnosu na P1, jedini minus je oprema u odnosu na P1 koji je bogato u paketu opremljen!
Jel jedno iznad drugog ili je pored? Slično rješenje je na K550. A kako čita txt dokumente? Uopće ih ne otvara ili samo ne prikazuje hrvatska slova?Zamjerka mi je konektor za punjenje i slus¡alice koji se nalazi sa strane kao i utor za memorijsku karticu koji je ispod poklopca baterije.
Do memory kartice ne možeš doći ako je tel. skopčan na kabl, a inače je dosta jednostavno.
Tekst dokumente otvara bez problema, ali nisam probao otvoriti dokument s našim slovima.
Trebao bi bez problema prikazivati i nasa (HR) slova ako su kodirana po UNICODE/UTF-8 standardu. Tako je dosad uvijek bilo.
Nemojte misliti da ce cudan i nestandardan windows encoding proci na mobitelu.
pozdrav!
u vipu su odlucili ignorirat ovaj mob sto se tice mms postavki, nasao sam gdje se podesavaju ali ne i sto upisati.
postavke-poruke-mms racun. premalo toga mogu upisati. pod adresa centra usluge upisem http://mms.vipnet.hr/servlets/mms. sto dalje, to definitivno nije dosta. jos ima i internetski racun al tu nista ne mogu upisati, neda mi.
pomozite znalci
Posalji si postavke preko SE-podrske:
http://www.sonyericsson.com/cws/supp...00?cc=hr&lc=hr
Inace mislim da bi ti trebale raditi postavke za bilo koji UIQ3 mobitel...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
svaka ti cast na ovome.
palo je i meni na pamet to s postavkama za uiq3, poslao sam prvo za p1 pa nije radilo kak treba. onda sam poslao za p990 i nisam skuzio da upisujem slova umjesto brojeva za pin, pa nisam uspio ni otvorit postavke da se instaliraju.
instalirao je postvke za mms, proxy i mrezne. e sad to otvara novo pitanje. kad se kacim nekom na wlan u slucaju da izgubim vezu, hoce li mi automatski skidati sa racuna?
nov sam u ovom pa molim za razumijevanje, znam da je to nekim smijesno al budete otrpili
Ja osobno imam P990, ali mislim da je isti princip na G900.
Accounti su kod mene podjeljeni u grupe, Defoult account (to ti je account za spajanje na WLAN koji nema postavljenu sifru) postavljen je u grupu sa ostalim WLAN accountima. GPRS account je odvojen u zasebnu grupu i tako sam osiguran da se na njega ne spaja.
Uglavnom kada izgubi vezu sa WLAN routerom on bi ti trebao reci da je izgubio vezu i na koju se grupu accounta zelis spojiti.
Sorry ako nisam bio bas razumljiv, malo sam trenutno iscrpljen... Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj...
Philip B. Crosby
par dana sam solo istrazivao (bez straha jer mi je racun ionak bio pri kraju). nisam previse pazio al ni u jednom trenutku mi nije skinuo nista, tak da ocito ne moram brinut oko toga jer se potrebno rucno spojiti na zeljeni racun.
+
upravo sam skuzio da ni nemam postavke za internet zeznuo sam se zato kaj sam prije preuzimao u paketu (mms i internet zajedno)
EDIT:
ima tko problema s olovkom?
meni je jedna pukla, druga se iskrivila. sto je najgore stvarno pazim a i koristim je jako rijetko. jel ima kakva ojacana verzija napravljena od jednog komada plastike? bas su zasrali s tim spojem na sredini.
pretpostavljam da mi pod garanciju nebi proslo?
Zadnji uredio ravilov : 15-12-2009 u 12:37
malo diž+em is mrtvih.. mislim da sam pogodi post, jer nema baš o hardwerima..
naime mene zanima koji LCD mogu stavit gore ako netko zna ne toutch panel već LCD(Display 2.36 TFT)
jeli isti kao i npr w910 i c902? je po oglasnicima se ti mogu nać za badava a za g900 je nemoguće ili s paprenom cjenom..
naime na stranim forumima sam prošita da kada se gasi i imaš tamnu sliku da nije do FW već do ekrana.. a proba napraviit i SEUS ma isto mi je , znači ostaje mjenjanje LCD, pa ako tko slučajno zna dali su tako djelovi kompaktibilni, ili SE nema tu praksu stavljat iste LCD u više modela...
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Iskreno ne vjerujem da su kompatibilni... Bas kao sto si rekao, SE bas i nema tu praksu.
Samo me nesto sad interesira... Tebi je zatamnjen ekran i ponekad se gasi (zacrni). Po tome je prije problem u maticnoj na kojij se nalaze LED-ice posto one osvjetljavaju ekran, ekran sam po sebi nema osvjetljenje...
Philip B. Crosby
a i ja mislim da je tako, jer ekrani rade svi na istim principu, i nevidim razlog da se stavlja na matičnu..
a i moj ekran izgubi boju i kontrast i zacrni, ali svejedno je vidjet da svjetlo malo svjetli, a boje dođu tamne a ne rasvjeta..
neznam koliko ima već dugo taj kvar i dali je to od prije rer mob sam nabavi prije tjedan dana..a i poanta je pa ti kupuj mob u oglasnicima..
Philip B. Crosby
dali ekrani ima zastitnu foliju, dali se ona dobije s mobitelom?
EDIT:
imam pitanje, kada otvorim npr bilješke i izađem iz njih tako da stisnem strelicu naza, belješke ostanu otovrene samo budu "skrivene" i kada pogledam koji programi mi sve radi tamo se nalaze i bilješke. Ista stvar se događa i sa npr media plejerom, kamerom, i sl...
jel zna neko u cem je problem ???
Zadnji uredio ravilov : 28-03-2010 u 02:34
Za Dom spremni Cibajilj vjerni !!!
Nije problem...to ti je tako na symbianima. Ima svoju prednost što ti više programa u pozadini bude uključeno kada nešto drugo delaš pa se lako vratiš na to a u "task manager-u" isključiš sve što ti se u pozadini vrti pa tako i te bilješke...
To je tako, ali ako te to smeta, skoro sve aplikacije se mogu namjestiti da se umjesto "skrivanja" zatvaraju... Samo malo treba modati file od te aplikacije... Makar iskreno, mislim da ti je ovako bolje posto su ti uvijek dostupne i brze se otvaraju.
Philip B. Crosby
dali zna neko dali postoji mogucnost razmjene fajlovapreko wifi veze sa pc-om
Za Dom spremni Cibajilj vjerni !!!
Bookmarks