Sutra će biti mjesec dana kako sam ušao u T-centar u Sl. brodu i uzeo xperiu. Od onda se ne prestajem igrati i skoro svaki dan otkrijem nešto novo. Odlučio sam je kupiti još prije godinu dana otprilike kada je i otvoren ovaj forum. Cim je stigla u T-centar nije niti bila u skladištu vec je bila u mojim rukama.
Redovito pratim ovaj forum te sam odlučio da se registriram i nešto napišem o svojim o svojim iskustvima i dojmovima.

Prvi dojam mi je bio da mobitel estetski prelijep. Vidi se da je touch mobitel ali je i diskretniji te ne "vrišti" kao iphone ili touch HD.
U ruci mi je odmah "sjeo" kao saliven. Niti je prevelik niti premalen. Malo je teži nego prosječni mobiteli što meni ne stvara probleme jer sam i sam malo krupniji pa mogu dizati teže stvari - barem imam osjećaj da imam mobitel u ruci ili jakni.
Večinu stvari je moguće obaviti jednom rukom pogotovo što se tiče pozivanja, navigacijom panelima, datotekama itd. Ako ste od onih kojima nije teško podići i drugu ruku Stylus sve olakšava i ubrzava pogotovo surfanje webom i pisanje preko ekrana.
Ekran je odličan sa odličnom rezolucijom.
Optički pad kad se podesi radi odlično i olakšava korištenje jednom rukom.

Paneli mi se jako dopadaju i šteta je što ih još nema puno.

Mislim da je mobitel bio na početku bio usporen jer sam otvarao cijelo čudo aplikacija a da ih nisam pravilno zatvarao . Procesor na prazno je obično u rasponu od 27-32%.
Bateija zadovoljava i traje mi oko 2 dana sa umjerenim korištenjem Wi-Fi tj. interneta i muzike za koje mislim da su najveći potrošači. Ionako je stavljam puniti svaku večer i kada znam da negdje dalje odlazim.

End of part 1.