...nije da prigovaram - ali malo nam objasni, nama koji to nisu ni vidjeli niti radili na tak nečem, što je to, kako funkcionira...
Neki dan sam probavao jedan od Blackberry modela, i iznenadio sam se kad sam vidio da je opremljen trackballom umjesto joysticka.
Stvar je inače fenomenalna, pa me zanima zašto trackball nije rašireniji na mobitelima, i koje su mu uopće loše strane, pošto sam radio s ovim uređajem dosta kratko, pa nisam stigao zamjetiti nijednu, a pretpostavljam da ih ima.
Nisam pijan, vjeruj mi!!!
...nije da prigovaram - ali malo nam objasni, nama koji to nisu ni vidjeli niti radili na tak nečem, što je to, kako funkcionira...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Trackball bi najlakše opisao kao miš okrenut naopako.
Ne optički nego onaj stariji s kuglicom, i tom kuglicom upravljaš pokazivačem, a pritiskom prema dolje odabireš.
To je rješenje bilo dosta rašireno na laptopima prije dolaska touchpada i onog IBM-ovog klinčića.
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 09-02-2008 u 01:32 Razlog: ispravak rječice
Nisam pijan, vjeruj mi!!!
...hvala na pojašnjenju...
...a što se tiče zastupanja i postavljanja na mob - vjerojatno nije ili ekonomičan ili isplativ...ali ko zna, možda se jednom i pojavi...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ja ga koristim na BlackBerry-u i onak ne mogu reci nikakvu zamjerku s moje strane, još fenomenalna stvar je šta se može namještati osjetljivost trackball-a i to posebno horizontale posebno vertikale. Dok ga koristite tj radite s njim ima tihi specifican zvuk. To je po meni puno bolje rješenje od joysticka.![]()
Meni se isto BB rjesenje sa trackballom najvise svidja. Nisam ga imao puno prilike koristiti, ali kad sam se malo igrao nije mi bilo jasno zasto jos netko ne uvede tball.
Problem... hm, sjetite se kakav su problem imali stari miševi na kuglicu... i dilema riješena...
taj problem nije ništa manje prisutan ni kod joysticka![]()
Imao BB pearl,trackball mi se jako svidio,ima cak i skripta za promijenu boje trackballa(default:zuta),a nije rasiren,jel je skuplja solucija od joysticka
Bookmarks