Motorola je kad je u pitanju radijski dio mobitela apsolutno bez premca, ali njihova logika slaganja menija je potpuno drukčija od bilo koje druge marke mobitela. Za većinu korisnika jednostavno nije user-friendly i svatko tko se je naviknuo na bilo koju drugu marku mobitela ima velikih problema kod prijelaza na Motorolu. Sad će se netko javit i tvrdit kako Motorola ima najbolje prečace. Slažem se, ima ih i Siemens, ali prečace treba konfigurirati i pamtiti, a većini običnih korisnika to se jednostavno neda. Oni žele imati sve na dohvat, na dva, najviše tri pritiska na tipku. U proteklih par godina, od pojave serije 500, puno ljudi koje znam kupilo je V525 i bilo s njim u početku oduševljeno, da niti jedan od njih poslije V525 nije ponovo kupio Motorolu. Većinu njih je izludila jedna banalna sitnica. Podešavanje sata. Motorola je to tako duboko zakopala da sam dva puta godišnje običnim ljudima morao podešavati sat zbog prelaska na ljetno/zimsko vrijeme. Svaki moj pokušaj da im kako se podešava nisu htjeli ni slušat, jer je trebalo više od dva-tri pritiska.
Motorola se kao što se i Siemens, previše drži jednog te istog i osim fanova rijetko tko će ponovo odabrati Motorolu. Siemens je zbog takvog ponašanja propao, a da li će Motorola, hm, vidjet ćemo. Osobno, ne bi to želio.