sony i motorola?
samsung i motorola?
mislim da bi bilo glupo samo tako propustiti da jeben dio tržišta samo nestane...
sony i motorola?
samsung i motorola?
mislim da bi bilo glupo samo tako propustiti da jeben dio tržišta samo nestane...
Hvala bogu da se to gasi. Mobiteli su im koma.
zato drze uz njoku i zamzung velik dio trzista,se je moj dfavorit naravno al motoropla je bila pristupačnija i uvijek i prodavanija,a uz tosada...se razmišlja o kupnji motorole nznm jel netko već spomenuo i sad kada kupi motorola je sigurna da se ne bi desilo ono što se desilo zimenzu,i asamsung i nokia tko god da uzme,ulozeno-dobiveno će se dat ploda
![]()
![]()
A šta on zna što znači ime "motorola"!! SonyEricsson....
ajd se vratimo unazad koju godinu..Kakvi su bili Ericsson-ovi mobovi...pa Sony-evi... I sad na kraju kad su se udružili,to bi valjda trebo bit neki mob!? Daj molim te.....Radije nemoj ništa komentirat,nego takve gluposti..
A sada da Motorola misli napustiti sektor proizvodnje momitela, baš i neznam evo jedan argument navodim kako Motorola skupa sa ostalim proizvođačima mobitela i popratne elektronike i softvera dio udruženja OHA (Open Handset Alliance) koje je osnova Google kao Google Android platformu za mobilne uređaje. Čisto sumljam da će Motorola izači iz toga, a koliko je meni poznato ima udjela i u Symbian korporaciji te radi uređaje i na Symbian platformi ali i na WM platformi. I sado to napustiti, a mislim da je tu ipak velika lova u igri.
@ GoGs: I ja sam mislio odgovorit SEriksonašu na isti nacin,al vidio sam da covijek nezna sto prica,pa sam odustao... Ne obaziri se...
@ SEriksonaš: Ubuduce barataj s provjerenim informacijama,koje trenutno nemas... NHF
Evo da vam malo obrazložim svoje mišljenje, motorole (znam iz iskustva) rade super prva 3 mjeseca, a onda počnu krepavat.
Prvi sam imao v525, na njoj mi je prvo crko bt, otišo sam u servis platio 200kn, zatim nije radilo nešto sa antenom. Nije imala signal, otišo sam u servis, dao 100 kn, ali antena opet crkne nakon par dana, nazovem servis kažu mi da si kupim v550. Kupim v550, Nakon čak 4 mjeseca pojavili su se prvi simptomi. Mobitel se počeo gasiti i paliti sam od sebe, u servisu su mi to sredili i to besplatno.![]()
Zatim mi se mobitel više nije htio puniti, kažu odu konektori, to ne pokriva garancija, ok, platim 150kn, mobitel radi i padne mi u vodu. Ok, skurila se matična i ti skroz razumjem i kažem da nije kriv mobitel nego ja.
Kupim si v360v, radi super, kad otklopim ju, a na ekranu crno, nije radilo nešto sa konektorom za display, i to su mi besplatno složili, zatim mi je pregorio display, to je bila kap koja je prelila čašu. Rekao sam sam sebi DOSTA. Svi ti mobiteli koje sam imao imali su isti soft i bila je razlika samo u izgledu i rasporedu tipaka.
Kupio SE i već godinu i po dan je mir, još ga mogu modat i sve je super.
Živim u KŽ i tamo nema servis pa sam svaki pot išo u ZG.
Mislite da lažem, ne morate mi vjerovat.
Prijatelju ne znam da li si primjetio, ali svi modeli koje si imao odreda su "VIP/Vodafone" modeli. tj. brandirani i, vjerovao ti meni li ne lošije kvalitete. Ma nema na ovom svijetu tko će me razuvjeriti da telefoni iz kompleta ili iz "specijalnih ponuda" jednako kvalitetni kao i modeli iz free prodaje. Pa za Boga milog uzmi recimo V3 iz VIP-a ili T-Mobile i usporedi ih sa V3 iz slobodne prodaje. Ako imašpriliku stavi ih na preciznu vagu (može i ona drogeraška) i vidjet ćeš da nisu jednako teške. Dakle drugačiji materijali su korišteni. I ja nisam vjerovao dok nisam osobno probao. A za softver da ne pričam.
Imao sam V600 (Jedna od onih prvih 10 koje su prošvercane iz Njemačke) i platio je 350€. Vjeruj mi prijatelju da sam telefon doslovno poderao,potrošio i nikad kvara na njemu, a terenski sam radnik i nisam ga ni pazio ni mazio.
Pozdrav!!!
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
Motorola je kad je u pitanju radijski dio mobitela apsolutno bez premca, ali njihova logika slaganja menija je potpuno drukčija od bilo koje druge marke mobitela. Za većinu korisnika jednostavno nije user-friendly i svatko tko se je naviknuo na bilo koju drugu marku mobitela ima velikih problema kod prijelaza na Motorolu. Sad će se netko javit i tvrdit kako Motorola ima najbolje prečace. Slažem se, ima ih i Siemens, ali prečace treba konfigurirati i pamtiti, a većini običnih korisnika to se jednostavno neda. Oni žele imati sve na dohvat, na dva, najviše tri pritiska na tipku. U proteklih par godina, od pojave serije 500, puno ljudi koje znam kupilo je V525 i bilo s njim u početku oduševljeno, da niti jedan od njih poslije V525 nije ponovo kupio Motorolu. Većinu njih je izludila jedna banalna sitnica. Podešavanje sata. Motorola je to tako duboko zakopala da sam dva puta godišnje običnim ljudima morao podešavati sat zbog prelaska na ljetno/zimsko vrijeme. Svaki moj pokušaj da im kako se podešava nisu htjeli ni slušat, jer je trebalo više od dva-tri pritiska.
Motorola se kao što se i Siemens, previše drži jednog te istog i osim fanova rijetko tko će ponovo odabrati Motorolu. Siemens je zbog takvog ponašanja propao, a da li će Motorola, hm, vidjet ćemo. Osobno, ne bi to želio.
Jedini mobitel koji mi je prirastao k srcu i naviko sam na njega je Motorola,tako da bi to stvarno bilo jadno da propadne,mada mislim da neće tako lako. A kao i svi drugi mobovi,ima stvari koje ponekad iritiraju,al kad se navikneš....![]()
Točno, ali gledaj to sa stanovišta običnog korisnika koji je po korištenju mogućnosti mobitela zapeo negdje u vrijeme pojave WAP-a, a ne sa stanovišta nas koji više ne brojimo koliko nam je mobitela prošlo kroz ruke. Oni to ne znaju riješiti, a i ne žele naučiti. A takvi čine veliku većinu onih koji kupuju mobitele.
Pa ukoliko ne žele učiti,a žele promijeniti npr. vrijeme, pa za Boga miloga zar je teško pročitati upute? Dolaze na hrvatskom jeziku (čak i za F3). Samo uzmeš knjižicu, otvoriš sadržaj i pronađeš što te zanima, nekako ćeš to već natipkati, ai vrijeme mijenjaš samo 2 puta godišnje.
Pozdrav!!!
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
evo imam 3 motorolu vec i svaka mi jako brzo dosadi,ovu imam 3 mj samo zato sto je nisam uspio ni prodat ni zamijenit,a ima iTunes,RSA zastitu skinutu i sve...![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
Ma neće Motorola napustit mobitele....Pa to im je prvo što su počeli ustvari radit...radio veza i sl. To je ondo stvarno ili neki kreten preuzo vlast ili su tolko nisko pali sa "obrtnim" kapitalom da se moraju prodat ili nekom u guzu uvlačit....
EDIT: Ipak,sad kad OVO pogledam možda mi je malo i jasno da bi ipak motorola mogla lagano otić DOWN.....
Izdvajam zadnje;
On January 1, 2008, Gregory Q. Brown became chief executive officer of Motorola, Inc.
Taj "guzoliki" bi izgleda mogo zeznut cijelu stvar...
Zadnji uredio The Judge : 11-02-2008 u 19:28
meni je njihova logika menija najbolja jer najviše podsjeća na PC logiku - napredne opcije se uvijek nalaze unutar funkcije koja se odabire
činjenica je da su masa usera totali anti tehnički likovi koji bi najradije da mob umjesto njih razgovara s onime koga zovu. Zbog toga izuzetno napredni meni od Motorole nije naišao na odijek a uber šit Nokijin je kao najbolji
pa upravo zbog toga sve i ide puževim korakom...
Evo, u tehnološki naprednim zemljama (japan, koreja i taiwan) mobiteli su daleko napredniji neg tu "na zapadu": Sharp je bio izdao model sa rezolucijom 640x480, 3mpix kamerom i proširivom memorijom još davne 2006-e, dok je kod nas vladala Motorola V3 kao UBER mobitel...
http://www.gsmarena.com/sharp_904-1490.php
Tužno je da 2 godine poslije se još uvijek mobiteli sa rezolucijom ekrana 320x240 i 2mpix kamerom se smatraju nekim naprednim mobitelima i zbog toga dopuštaju trgovcima da prodaju recimo SE K800i za iznad 1500kn (a u usporedbi sa ovim Sharpom, ne vrijedi nit 500).
No što ćeš kad "zapadni" narod ima tupav mentalitet i ako imaš nešto pretjerano dobro onda si čudan, sve dokle se to isto ne izreklamira dobro i to svi počnu kupovat jer im je rečeno da to kupuju... a onda kad to krenu kupovat, to kupuju u tolkoj mjeri da to nerealno drži cijenu
Zbog toga motorola, koja je bila za sa svojom Vxx serijom pomakla mobitele za jednu stepenicu gore, bila i ostala neshvaćena
Ako nema prodaje svi ti udjeli ne znače apsolutno ništa. Dapače, samo su kamen oko vrata jer više troše nego što donose.
Istina.
Ali mobiteli s Google Android plotformom bi se do ljeta trebali već naći u prodaji, sada kad će i Motorola svoje staviti neznam. Ali ima pod Symbian i WM platformom, sada kako noj ide prodaja tih uređaja neznam.
Bookmarks