Ako je moguće, što prije jer bu stari poludel!
Tnx unaprijed.
![]()
Evo kaj se dogodilo: Instaliral sam XPize 4.5 na komp, i ono nije mi se svidio pa sam ga zbrisal. Nakon toga Windowsi XP Home Edition SP2 mi se pokrenu i u cjelosti učitaju, ali je spor ko sam vrag. I kad se nešto pokrene, kao My Computer, ili bilo koji drugi prozor (osim Task Managera), zašteka.
U Safe modu je sve OK. Uspio sam rješit problem (ne)otvaranja prozora, ali još uvijek je užasno spor. Također mi ni Hibernacija ne radi.
Sve sistemske fajlove je vratil natrag, jedino nije uxtheme.dll .
I sa System Restore sam vratio komp na prijašnje postavke.
Kako ubrzat komp na brzinu kakav je i prije bio, bez nekakvih programa koji isključuju servise i takve stvari?
EDIT: ni Stand by ne radi, restarta se, i dok se sve učita (za oko 4 min), piše da su Windowsi preživili velku grešku, pa je ponuđeno ono, Send Report ili Don't Send.
Zadnji uredio Mario92 : 27-01-2008 u 11:58
Ako je moguće, što prije jer bu stari poludel!
Tnx unaprijed.
probaj sistem restore ništa mi bolje ne pada napamet
osim ako nisi skenirao za viruse;spyware jesi li s nekim registry repair sredio šta
Preporučam ti da uzmeš
Tune Up utilites 2007
Spyware doctor
neki anti virus
i očistiš komp
i ja sam jednom instalirao taj xpize i komp mi se totalno smrdo, uopće mi nije prikazivao ni start ni ikonice ni ništa, samo pozadinsku sliku. tada sam rušio windose i stavio svježu kopij. nikad više xpize i ništa slično, ostajem na defaultom xp-u sa SP2![]()
...plug it in my soul, I'm a renegade riot gettin' out of control, I'm a keepin' it alive, and continue to be, flying like an eagle to my destiny...
nema ti tu pomoči samo reinstalacija windowsa...(možda repair pomogne)
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Aha, znam na kaj mislite, to sam htio ali ne znam baš ono kad mi pokaže C:/Windows, kaj da dalje napišem (ako mislite na Recovery Console).
ako se dobro sićam tribaš uprit prvo enter pa onda R za repair
A, nisam ekspert, jer ja ga nikad nisam birsao, nego sam ga jednostavno ignorirao i koristio svoje. Pokušaj ga ponovo instalirati, pa da ti ide normalno, a ako želiš vratiti na stari interface korsiti AusLogics Visual Styler. Tako bi ti podatci trebali biti na svom mjestu, a ti s tim programom možeš vratiti sve na staro. E, sada, nisam 100% siguran dali bi to tako radilo, ali eto. Pokušaj pa javi, ali prvo napravi backup svojih fileova, jer ako ti riknu windowsi, onda se možeš pozdraviti od svega što imaš na kompu.
Reinstal ne dolazi u obzir, stari ima jako važne podatke na kompu, a ak nekaj zaje*bem, nastradal bum i ja i on (ali ništa s batinama).
Dobro, sa Tune Up Utilities 2007 je našao 4246 (!) greški , od kojih je 3696 greški u registryju.
Komp malo lakše diše, ali mu još uvijek treba jaaako dugo da se pokrene, uz to Ni Hibernation ni Stand By ne rade.
napravi reinstall bez formatiranja diska ili sve kopiraj na drugu particiju ili na dvd-e.
sad momak spyware doctor pa pobriši spywareove i trojance onda opet tune up utilites i u start up manageru isključi nepotrebne programe
ujedno ako si instalirao previše fontova izbriši nešto jer oni usporavaju start up
pa sad TuneUP XP 1,5 i snjim stavi ubrzani boot i sredi malo pogledaj di šta kako
Dobro, sad nisam doma, ali ću probati to srediti.
Hvala na pomoći.
a jesi li slucajno pokusao System Restore???
###1410989180026
kad si probao te "popravljamo sve živo" programe i imaš nakanu reinstalirat windowse, dal si provjeril NAJOSNOVNIJE stvari:
1. provjeriti koji proces ždere kolko resursa
2. provjeriti kaj se sve diže s windosima
kakve to veze ima jedno s drugim? osim ak u krugu 500km nigdje nema za kupit praznih medija![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Oprosti, ali još nemaju svi DVD pržilice i živaca prebacivati 10 GB podataka na CD-e, i kasnije ih opet spajati i bla bla. Komp je star 6 godina, ima HDD od 40GB,što znači da nema mjesta za backup particije i tak dalje, a novi se ima u planu u 7. mjesecu.
Najviše resursa mi ždere explorer.exe , 18,312 KB, pa ashServ.exe (Avast!), 18,122 KB, pa onda svchost.exe 15,500 KB.
Zbrisal sa ZoneALarm, firewall i prešao sam na onaj iz Windowsa i sad je komp brži. Žderal je 25 MB.
EDit: i sa Windowsima se pokreću samo Antivirus, Unlocker i Sound Control. Sve sam ostalo zgasil, kao i u msconfig i u TuneUp-u.
znam da si rekao da ne možeš reinstall win zbog podataka koji su ti važni,reinstalacijom win xp-a nećeš zbrisati ništa ako odabereš "do not format,leave current participation..."win.instalacija neće ti ništa pobrisati ako to odabereš,to sam napravio kojih 15-tak puta i nikad mi nije zbrisalo ništa
Bez obzira kaj su podaci isprepleteni među sistemskim fajlovima od Windowsa?
I imam CD s Win XP SP1, a na kompu su Win XP SP2.
Bookmarks