Meni je BMW najbolji proizvođač automobila.Imaju najljepše i najluksuznije automobile.Najbolja serija BMW-a mi je M5
M naravno
Accordica
Type R
Jel to kodni naziv nekakvih bombi?
![]()
Iz Bavarske nam uskoro stiže četvrta generacija brutalne BMW-ove limuzine, koja će budućim vlasnicima nuditi čak 507 KS, spremnih da u svakom trenutku naprave pravi dar-mar na cesti.
Na opće zadovoljstvo brojnih BMW-ovih fanova veličanstveni M5 napokon je doživio i svoju četvrtu inkarnaciju. Kao što se i predviđalo, prestižna limuzina i ovaj put postavila je neka nova mjerila u klasi rezerviranoj za istinske ljubitelje sportske elegancije i vrhunskih performansi. Možda ima onih koji još uvijek ne mogu "progutati" dizajnerski stil Chrisa Banglea, no i takvi će ipak morati priznati da je novi M5 više nego dostojan nasljednik prijašnjih generacija "bildera u smokingu", koje su u svoje vrijeme s pravom proglašavane najboljim sportskim limuzinama na tržištu...
Kako bi se zadržao taj prestižni status Bavarci su u novu generaciju ugurali peterolitarsku V10 jedinicu koja razvija bolesnih 507 KS (dakle čak 107 više od prethodnika). Naravno da je u razvoju ovog agregata korišteno bogato iskustvo iz Formule 1, što potvrđuje podatak da je maksimalna snaga dostupna pri 7750 o/min, dok red-line zona počinje na vrištećih 8250 o/min. Maksimalni okretni moment također je dojmljiv, no ipak ga je moguće dosegnuti pri nešto kultiviranijih 6100 o/min. Vrhunske perfomanse unaprijeđene su dvostrukim VANOS i Valvetronic sustavima, koji su samo jedan od elemenata zbog kojih je ovako brutalna pogonska jedinica ipak zadovoljila stroge europske eko-kriterije.
![]()
S takvom ergelom ubrzanje ispod pet sekundi (točnije 4.7 s) nije neko iznenađenje, no činjenica da kazaljka do oznake 200 km/h putuje samo 15 sekundi vrijedna je divljenja. Prema ustaljenoj tradiciji automobil će na 250 km/h zaustaviti elektronička blokada, no ne treba sumnjati da je ovakva pila sposobna za brzine veće od tristo kilometara na sat.
Golema snaga traži i odgovarajuću (izdržljivu) mjenjačku kutiju. Posebno za ovu priliku razvijen je SMG mjenjački sklop sa sedam stupnjeva prijenosa, koji nudi automatizirani režim, ali i opciju promjene stupnjeva putem ručica iza upravljača. Mjenjač je opremljen i Drivelogic funkcijom, pa sretni vozač može odabrati jedan od ukupno jedanaest režima rada, odnosno personalizirati rad agregata prema svojim potrebama i stilu vožnje.
![]()
M5 je bio automobil koji su mnogi sanjali, a samo rijetki imali. Tako će biti i s četvrtom generacijom, jer ovo doista nije pila za svakoga...
copy/paste
http://www.autobild.de/aktuell/neuhe...dac87fd690ec2b
Zadnji uredio Hrvoje xyz : 10-07-2004 u 01:01
Meni je BMW najbolji proizvođač automobila.Imaju najljepše i najluksuznije automobile.Najbolja serija BMW-a mi je M5
slazem se.
ali type R mi je nekak drazi pri srcu
nemaju najljepše i najluksuznije...
Dobro tu su i Mercedesi ali meni je BMW ljepši i prije bih kupio jedan BMW nego Mercedes!
potpisujem
po meni imaju ljepše puno aute od Audija . U rangu su Mercedesa , a ostalo su ukusi (recimo-meni ej ljepši ovaj M5 nego neki tam ferrari)
tipični hrvati...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
ma BMW-e i merđe stalno kradu pa ono trebaš imat osiguranje i pol da ga zaštitiš
Al BMW ti je ozbiljan auto,nije kao drugi!
nista od navedenog
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...najbolji...od Njemaca - Audi A6...i S4...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
neko je zahtjevan kaj bi ti spuštenu južinu možda????
imam ja dost dobro osiguranje, neznam ko bi krao auto s defendlockom i graviranim staklima, fakat moras bit uporan za to.
a kaj je sa volvom sabom hondom i ostalim dobrim autima koji su i možda bolji al ne znam iz kojeg razloga nisu na takvom glasu ko ovaj šminkeraj
Honda da je u rangu sa mečkom i bmwom ?
saab ej preskup za ono kaj nudi,a hondu ne vozi niko iznad 25 valdja
ma kaj ti znaš nisi se vozio ni imao ni jednog od njih,pa po čemu sudiš?ma honda definitivno ima najbolju elektroniku na svijetu...
sudim po izgledu i performansama ( zasad )
imaš ti pravo - honda je definitivno rang IZNAD bmw-a i mečke.Poslao: Hrvoje xyz
Honda da je u rangu sa mečkom i bmwom ?
![]()
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
jeje
zato kad ides po večim europskim gradovima svi biznismeni i politicari voze onak decentno spuštene CRXice .
Samo oni imučniji se priušte accordicu , i to model iz 99 .
Krem , 3a vrata, SDi . zadnji servis prije 1500 km , radi ko urica.
ah, hrvatine... ma bitno da je 'švabski zrak u gumama' jelda? I krunica na retrovizoru...![]()
i prst u nosu![]()
Do it today, tomorrow there might be a law against it....
daj zbilja sad briješ....i ja imam švabu,pa sam bar objektivan...
nis en serem pricam kak je vani .
i aj imam krunicu na retrovizoru al en prst u nosu
...naravno da nije,ali Accord,prelijep autić...lijepši od većine bmw-a i merđa...Poslao: whiteboy
imaš ti pravo - honda je definitivno rang IZNAD bmw-a i mečke.![]()
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=212468
Idemo svi u kler !
...ma trebaju svi oni plaćat kazne...čitam da su dobili veće plaće...ma treba njih malo...
Bookmarks