H50 (i H10) sam imao u ruci (i to ne preproduction modele), za razliku od 570tke koju još nema niti kao ogledni primjerak. Na H50, a i na H10 nism očekivao upotrebljivu sliku na ISO3200, ali su slike sasvim upotrebljive. Nemože se reći da nemaju šuma. Imaju. Ali ISO 100 do ISO800 i najvećem povećanju (na ekranu) ga nisam vidio (a tražio sam ga). Tek se na ISO1600 i 3200 vidi zrnatost.
14bitni konverter i DRO daje dobre rezultate jer vidljivo povećava dinamički opseg, čak vidljivo i na ekranu aparata. Na računalu bi vjerojatno bilo još veća razlika. Na ISO 100, 1/15s, 380mm, slika nije bila potresena i odlične oštrine (za kompakt). Nisam se stigel poigrati s editiranjem slike, ali ima dosta funkcija za naknadnu obradu u samom aparatu, što mi se čini zgodno za onog koji nema namjeru zapošljavati photoshop, a hoće doma printati.
Oly570 je konkurencija koja to zapravo i nije. Oba aparata su u kategoriji obiteljsko/turističkog korisnika. S razlikom da je Sony više orjentiran na obiteljsko, dok je Oly više na turističko. Rekel bi, Sony je obiteljsko/turistička kamera, Olympus turističko/obiteljska.

Odgovori uz citat
Bookmarks