moj k530i je pao u vodu (slatku, čistu). Odmah sam izvadio bateriju i posušio ga, ali neće da upali.
jel imao netko takvih iskustava i ima li šanse da će proraditi.
garancija mi ne pokriva ovaj problem pa od besplatnog popravka ništa.
moj k530i je pao u vodu (slatku, čistu). Odmah sam izvadio bateriju i posušio ga, ali neće da upali.
jel imao netko takvih iskustava i ima li šanse da će proraditi.
garancija mi ne pokriva ovaj problem pa od besplatnog popravka ništa.
ostavi ga da se osusi do kraja....ako ti upali super... odneses ga u neki servis da ti ga ociste od vode da ne korodira i sve ok... ja sam imo slicni problem...ali nemas vise garanciju...
----------Sony Ericsson----------
jel netko zna gdje se nalazi taj papir koji promjeni boju ak upadne u vodu??
For the hoven lands...
Meni je P910 upao u vodu, rastavio ga cijelog i posusio i ipak nije htio upalit, onda sam skuzio da je voda usla U bateriju, pa sam nozicem odlijepio straznju plastiku sa baterije, iscijedio svu vodu, ostavio jos da se susi, i proradilo sve!
@Xulos,
Obicno se nalazi na bateriji kod kontakata ili u mobitelu blizu kontakata za bateriju.
Inace je bijele boje, a ako je bio u vodi, pocrveni.
Zadnji uredio ravilov : 23-01-2008 u 14:26
mom bratu k750 bio u lokvi nedi oko sat vremena,ja ga rastavio,i ocistio sve,kupio novu bateriju i sve radi
....::::i"m DJ Kollex::::....
Rastavi ga, sa nožićem očisti sve kontakte i sva mjesta gdje ti se sasužila voda. Malo ga zagrij fenom i stavi bateriju. Ako ti ni tada ne proradi kupi novu bateriju.
Moj mobitel je preplivao jadransko more i nije mu ništa.
jel moguce (ako se nalazi naljepnica za test jel pao u vodu) na bateriji, kupiti novu bateriju, osusiti, te podvaliti pod garanciju?
kolko sam ja skuzio ne nalazi se na bateriji nego negdje oko nje
na k800 je to tamo gore, di se baterija spaja sa mobom, vjerojatno je i tako kod tebe, pa onda ne znam bas da nece skuzit
ali puno ljudi se to dogodilo i vecina je uspjela ozivit mob tako da su izvadili bateriju i ostavili ga da se susi (nisu ga palili 24 h od pada u vodu), malo ga fenom prosli i onda tek upalili- i radio je
a neki su morali kupit novu bateriju
a logicno je da ne pokusavas palit odma nakon dodira s vodom (kratki spoj)
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ma znam to, nego, na K700i original bateriji imam neku kao "kucicu" (uvučeno u bateriju jedno 0,5 mm) i tamo je mislim trebala bit ta naljepnica, no nje nema?!
no, na K750i je ta naljepnica na samoj bateriji, što je malo glupo jer treba biti negdje u uredjaju (jer voda udje svugdje)
A jel ko imao problem da nakon pada u vodu na mobu radi sve osim par tipki i kak bi se to rješilo
rastakad mob i prodji tipke na mbo alkoholom, obrisi, sastavi, upali...
kod mene slični problemi. K700 upao u slatku vodu. Rastavio sam ga i posušio do zadnjeg detalja. Prije "kupanja" baterija je bila skoro prazna. Nakon sušenja svih djelova cijeli dan na tanjuru na balkonu ( a tamo je ovih dana valjda 300 stupnjeva ), sastavio sam ga i pokušao upaliti, ali ne daje znakove života. Priključio sam ga na punjač i nakon nekog vremena kod gumba za uključivanje mobitela pojavilo se crveno svjetlo. Po vašem mišljenju dali je stvar u bateriji ili je mobitel preselio u vječna lovišta?![]()
Meni se slicno (zapravo skoro isto) dogodilo sa P910. Ispalo je da je telefon bio OK, problem je bio sto je u bateriju usla voda. Skalpelom sam odrezao zadnji poklopac baterije i pustio par sati da se posusi, od onda radi super.
BTW buduci da se ovdje pocelo raspravljati o raznim modelima, promijenit cu naslov ove teme.
Malo offtopica, ja sam jedno ljeto mjerio (isto negdje ovako sedmi mjesec) bilo je 50-60 C° na limu. Pretpostavljam da si ga sušio na tako nekakvom mjestu, a najvjerovatnije ti je otišao port za punjenje (kak se to zove na K700, na K750 i ostalim novijim je fast port, a ovdje mislim da nije).
Ne znam ni sam koliko puta je rečeno. Ali izgleda da treba neke stvari stalno ponavljati. Mobitel koji je bio u vodi da bi nakon toga ponovo radio treba čistiti u ultrazvučnoj kadi. Sve drugo nije pouzdano. Zašto je to tako potražite u temama u kojima se već pisalo o istom problemu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks