= Citat = Izvorno postao Askaru Pregledaj post
Super, hvala na pomoći.

Bljeskalica mi se ne čini kao najbolje rješenje za moju situaciju, jer mi isključivo treba dobar zoom.

E, sad, rješenje... ponude...
Dobila sam ponude za 3 Sigmina objektiva:
SIGMA AF 70-300/4-5.6 APO DG Macro - 1300kn
SIGMA AF 28-300/3.5-6.3 DG Macro - 1900kn
SIGMA AF 50-150/2.8 APO EX DC HSM - 3000kn

Ovaj posljednji je vjerojatno najbolji, ali mu je cijena koju sam uspjela postići nategnuta, tako da se sad dvoumim između prvog ili drugog.
U izboru se slazem sa zbozic - em, premda, s obzirom na to da je ideja bila kupiti objektiv max. tele vrijednosti 300, bojim se da bi 150 bilo premalo. Tele konverter bi popravio stvar, premda bi umanjio svjetlosnu vrijednost objektiva. Ipak f4 po cijelome rasponu jos je uvijek bolje od svjetlosne vrijednosti koju ti moze ponuditi boli koji od ostala dva objektiva koja si navela.

Ako bi morao birati izmedju prva dva, bez obzira na cinjenicu da je prvi APO, odabrao bi drugi, radi vecega raspona, jer to smatram vecom prednosti s obzirom na polivalentnost koju takav raspon pruza pri upotrebi.

Jos jednom naglasavam da pri max. tele vrijednostima od 300 mm, prva dva objektiva imaju min otvor blende 5.6 odnosno 6.3. Za fotografiju dinamicnih objekata, ovo je vrlo nepovoljno osim u idealnim svjetlosnim uvjetima.