Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 121

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Neka nokia
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nekako se u svemu svaki put stjece dojam da smo mi hrvati zrtve.

EU nas zeli iskoristavati, nato nas pljacka, firme nas izrabljuju itd itd.

Postoji zakon ponude i potraznje, u hr je ogromna ponuda nkv radne snage, konkretno ljudi koji zavrse neku lame-ass trogodisnju skolu za neko zanimanje koje nije imalo perspektivu ni 1983 a kamoli danas pa se onda cude zbog cega nema posla za njih. Dok nisu dosli multinacionalni lanci takve ljude NIKO nije bio voljan zaposliti, dakle do tad nisu imali nikakva primanja.

Ili dipl. gimnazijalci kojima se ne da studirati,a poslovi koji im se takvima neskolovanima nude su im izrabljivacki i ispod casti. A oni neki koji zavrse fakultet pa onda ocekuju da ce im se poslodavci odusevljeno bacati pod noge.

Tu je najveca razlika izmedju nas i njih. Oni shvacaju da su bez skole niko i nista pa se trude. Mi smo kao nacija lijeni, uvijek je netko drugi kriv.

U zivotu je najbitinije znati se snaci.
    It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Slide Pregledaj post

EU nas zeli iskoristavati, nato nas pljacka, firme nas izrabljuju itd itd.

Postoji zakon ponude i potraznje, u hr je ogromna ponuda nkv radne snage, konkretno ljudi koji zavrse neku lame-ass trogodisnju skolu za neko zanimanje koje nije imalo perspektivu ni 1983 a kamoli danas pa se onda cude zbog cega nema posla za njih. Dok nisu dosli multinacionalni lanci takve ljude NIKO nije bio voljan zaposliti, dakle do tad nisu imali nikakva primanja.

Ili dipl. gimnazijalci kojima se ne da studirati,a poslovi koji im se takvima neskolovanima nude su im izrabljivacki i ispod casti. A oni neki koji zavrse fakultet pa onda ocekuju da ce im se poslodavci odusevljeno bacati pod noge.

Tu je najveca razlika izmedju nas i njih. Oni shvacaju da su bez skole niko i nista pa se trude. Mi smo kao nacija lijeni, uvijek je netko drugi kriv.

grrrrrrrrrrrr!!
    mantram si.. suti luno, suti..
    but can not!!
    to sto si rekao ne stoji!! uopce! mislim, naravno da ima takvih primjera, ima i takvih ljudi!
    no, koliko je ljudi sa zavrsenim fakultetima koji i dalje rade poslove van struke, konkretno po tim trgovackim lancima koje spominjes, jer do posla ne mogu doci?!
    eto ti ja prva za primjer! zavrsila faks u roku!! i nikako do posla.. kao i masa ostalih s mog faksa, a bome i drugih!
    radilo se svuda, po mekdonaldsu, getrou, metrou.. na tudje sc ugovore.. sve samo da se radi, jer se radit mora! niti zelim niti imam mogucnosti bit starcima pijavica na novcaniku do 30 - e godine!
    para nemam za mito i korupciju da potplatim nekoga (moje kolegice konkretno su imale ponude da ih se uguzi u drzavni vrtic, za 5000 eura!!!)
    nemam nikakvog tetka, strica, rodjaka na nekoj poziciji u upravi, politici, da me progura!!
    drzava nam je takva da ti nikakav faks nije garancija zaposlenja, barem ne onog adekvatnog tvom obrazovanju!
    nismo svi nkv pijavice s prevelikim apetitima..
    a ni ti nkv radnici nisu vise sto su nekad bili, osobno znam masu ljudi koja je nastavila obrazovanje, upisivala raznorazne tecajeve, prekvalifikacije, svasta.. pa opet ne mogu do posla!
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Neka nokia
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post
    grrrrrrrrrrrr!!
    mantram si.. suti luno, suti..
    but can not!!
    to sto si rekao ne stoji!! uopce! mislim, naravno da ima takvih primjera, ima i takvih ljudi!
    no, koliko je ljudi sa zavrsenim fakultetima koji i dalje rade poslove van struke, konkretno po tim trgovackim lancima koje spominjes, jer do posla ne mogu doci?!
    eto ti ja prva za primjer! zavrsila faks u roku!! i nikako do posla.. kao i masa ostalih s mog faksa, a bome i drugih!
    radilo se svuda, po mekdonaldsu, getrou, metrou.. na tudje sc ugovore.. sve samo da se radi, jer se radit mora! niti zelim niti imam mogucnosti bit starcima pijavica na novcaniku do 30 - e godine!
    para nemam za mito i korupciju da potplatim nekoga (moje kolegice konkretno su imale ponude da ih se uguzi u drzavni vrtic, za 5000 eura!!!)
    nemam nikakvog tetka, strica, rodjaka na nekoj poziciji u upravi, politici, da me progura!!
    drzava nam je takva da ti nikakav faks nije garancija zaposlenja, barem ne onog adekvatnog tvom obrazovanju!
    nismo svi nkv pijavice s prevelikim apetitima..
    a ni ti nkv radnici nisu vise sto su nekad bili, osobno znam masu ljudi koja je nastavila obrazovanje, upisivala raznorazne tecajeve, prekvalifikacije, svasta.. pa opet ne mogu do posla!
    Bio sam u situaciji da je od mene trazeno mito, gospodja (drzavna sluzbenica) je trazila ravno 20 tisuca kuna, nije sad bitno gdje i za sto. Umjesto da platim ili odustanem ja sam kupio diktafon za 350 kuna, otisao kod doticne na dogovor oko uplate/usluge kojeg sam snimio. Nakon toga sam ja ucijenjivao nju. Njeno trazenje mita je ilegalno, moje snimanje je ilegalno, ali ona je bila u losijoj poziciji. Snalazenje.

Druga stvar; ako ides na faks da bi nakon njega nasao/la posao onda ne mozes upisati nesto sto volis kao npr povijest umjetnosti, filozofiju, hrvatski itd. Posao ti je donekle siguran sa fakultetima kao sto su FER, informatika, psihologija, engleski, medicina. Ali sam fax nije, ne moze i ne treba biti garancija zaposlenja.
    It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Druga stvar; ako ides na faks da bi nakon njega nasao/la posao onda ne mozes upisati nesto sto volis kao npr povijest umjetnosti, filozofiju, hrvatski itd. Posao ti je donekle siguran sa fakultetima kao sto su FER, informatika, psihologija, engleski, medicina. Ali sam fax nije, ne moze i ne treba biti garancija zaposlenja.
    al pazi, nismo svi za sve, ovi fakulteti koje si naveo odabir su nekolicine ljudi! sto bi znacilo da svi mi ostali koji nismo za te fakultete u biti nemamo kaj trazit od daljnjeg obrazovanja. i nase mjesto je u tvornicama i trgovackim lancima. pa kaj onda svi vicete da kod nas nitko nema fakultetsko obrazovanje?! eto zasto ga nemaju.. pokopaj mlade ljude odmah u startu, i prije neg su upisali faks..

za nas fakat ni nije nis drugo nego kramp u ruke i javni radovi!

i ono boldano.. pa nego zbog cega se ide na faks?! da si okacis diplomu na zid i kurcis se pred susedima i familijom, a od nje nikakve koristi u zivotu nemas?!

jako nezdravo razmisljanje..

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Neka nokia
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    al pazi, nismo svi za sve, ovi fakulteti koje si naveo odabir su nekolicine ljudi! sto bi znacilo da svi mi ostali koji nismo za te fakultete u biti nemamo kaj trazit od daljnjeg obrazovanja.
    Naravno da ne mislim to, niti sam to rekao. Samo sam naveo fakultete nakon kojih nadjes posao u roku par tjedana.

i ono boldano.. pa nego zbog cega se ide na faks?! da si okacis diplomu na zid i kurcis se pred susedima i familijom, a od nje nikakve koristi u zivotu nemas?!

jako nezdravo razmisljanje..
    Ja osobno idem na faks jer me podrucje koje studiram jako zanima, makar bilo neprofitno do boli. A ako si ti upisala fakultet samo zbog diplome, a podrucje te malo ili nimalo ne zanima onda ne znam tko od nas dvoje razmislja (ne)zdravije.

A i iznenadila bi se koliki broj ljudi na fakultetu studira iz jednostavnog razloga jer je to bio logicni korak nakon gimnazije, ili jos gore, jer starci to ocekuju.

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja osobno idem na faks jer me podrucje koje studiram jako zanima, makar bilo neprofitno do boli. A ako si ti upisala fakultet samo zbog diplome, a podrucje te malo ili nimalo ne zanima onda ne znam tko od nas dvoje razmislja (ne)zdravije.
    nisi skuzio moje sprdanje s kacenjem diplome na zid
    naravno da nisam, birala sam ga vodeci se razmisljanjem "u kojem poslu ja sebe mogu zamisliti za 25 godina". mene recimo strasno zanimaju kompovi!! ali sam kreten po pitanju matematike tako da ja feru i srodnim fakultetima nemam kaj nit prismrdit! pa je uz kriterij "sto me zanima, sto bih voljela u zivotu raditi" najkljucniju ulogu od svega odigralo pitanje "mogu li ja taj faks zavrsiti?" to je najbitnije od svega, procijeniti svoje mogucnosti i zatim ih uskladjivati s interesima! zato sam i skocila na onaj tvoj post u kojem si naveo samo odredjene fakultete. jer sto je da je, ipak je najlogicnije upisati faks i zavrsiti ga s ciljem da ti to jednog dana i bude posao, tvoja struka, od koje ces zivjeti! a vlastite interese ionako mozes razvijati samoinicijativno, za to ti nije potrebna nikakva diploma, dok za bolje radno mjesto i bolji zivot je! tj, trebala bi biti, a to sto u nasoj drzavi stvari ne funkcioniraju po tom sistemu je i problematika ovog topica medjuostalim..

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Neka nokia
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve 5

Ja se divim FER-ovcima koji mogu jedan zadatak rjesavati na 4 stranice, a sve im je to jasno. Ja bi tu zapeo na prvoj zagradi
    Ili psiholozima na FFu koji doslovno gutaju te skripte enormnom brzinom. A medicinu necu ni spominjati.

Ali nakon sto to zavrse imaju place min 10 t kn, a svoj posao vole, jer takve stvari jednostavno NE MOZES zavrsiti ako ne ucis s gustom. I uz to moras biti wunderkid.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bolje rečeno ovce koje očekuju da ih se hrani a nebi pomislili da se nešto traži u uzvrat!
    zaključka

Ili ti u prijevodu koliko ti starci i rodbina imaju dobrih štela okolo!

@Mile bez obzira za anoksiju ili ne, računaj da brača srbi misle dopustiti rusima da pobodu nuklearne silose uzduž granica od mađarske do mora za uzvrat imaju plin i gorivo ALI ameri su opet zagrijani za naše more jer ih pritiskaju njihove holivudske zvijezdice za mirnim utočištima po jadranskim uvalama i otocima bez slučajnih naleta militantnih napada.
    Koliko god to izgledalo nevino i bezazleno to se računa!
    Pa ko kopča nek skopča.
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao VuKi Pregledaj post
    @Mile bez obzira za anoksiju ili ne, računaj da brača srbi misle dopustiti rusima da pobodu nuklearne silose uzduž granica od mađarske do mora za uzvrat imaju plin i gorivo ALI ameri su opet zagrijani za naše more jer ih pritiskaju njihove holivudske zvijezdice za mirnim utočištima po jadranskim uvalama i otocima bez slučajnih naleta militantnih napada.
    Hoces da te javno izvrijedam ili da ti posaljem na PM?

Jadransko more i nas turizam u malo sirem kontektu ne znace nista. Na informativnim emisijama svako malo kenjaju kako je hrvatska top destinacija itd., no nas polozaj 31. najposjecenije zemlje na svijetu (nesluzbeno) ne znaci kiflu jer turisti trose malo, ne postoji turisticka strategija i na more nam dolaze uglavnom samo tradicionalni turisti poput talijana, slovenaca i njemaca.

Jadranska obala ce malo jaci turisticki znacaj imati jos 20 godina, nakon toga ce turizam kakvog danas poznajemo prestati postajati na jadranu.

Koliko god to izgledalo nevino i bezazleno to se računa!
    Ne, ne racuna se.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Iste grafičke drugi proizvođači
    By informer in forum Stolna računala
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 04-07-2007, 20:26
  2. Neupućeni građani u raljama T-COMA
    By koccolino in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 11-03-2007, 22:19
  3. Neupućeni građani u raljama Optime!