Prosječan ručak je loš primjer, usporedi potrošačku košaricu danas i "jučer".
Naša cijena nafte nije opravdana cijenom na svjetskom tržištu i na jednom izvoru sam pročitao da je porast cijene nafte u svijetu za jednu kunu rezultirao porastom za tri kune kod nas - to je sve samo ne zbog stanja na tržištu. (ovo je podatak donešen kroz duže vremensko razdoblje naravno)Izvorno postao Wild Boy
Plina imamo 3x više nego što trošimo. Neznam za kolko ga uvozimo, ali ga prodajemo za 5 različitih cijena: izvoz - 0,97kn/l, industrija - 1,75kn/l, domaćinstvo - 2,70kn/l, autoplin - 3,35kn/l, boce - 3,24kn/l
Tko je tu lud? Isto tako, naftni plin ima status eko energenta a ne goriva, te mu cijena ne treba rasti paralelno s gorivom.. Al sve se radi da se ta nepravda ispravi
Čak bi se složio s malom
Bog je prvi sebi stvorio bradu
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
zato sto smo idijoti!!
konkreno, najsvjeziji primjer je ovo sad aktualno s uvozom plina!!
zalihe su pri kraju, morat ce se uvozit, novi udar na dzep!! a godinama vec ina vapi da se ulozi u (sad ne znam kak se to konkretno zove, a ne da mi se budit cacu da mi kaze tocan naziv) one neke spremnike, bazene, stolivec, plina kod miholjca, tocnije kod boksica u slavoniji! i madjari se ponudili za finacijsko sudjelovanje, i oni bi pripomogli, koristili skupa s nama. plin bi se skladistio, i kad se desi nestasica u ovom aktualnom spremniku, ne bi se trebalo uvoziti! ali ina sama nema para da to sprovede, ulozit u to nitko nece, i jos se zeleni nasli bunit da bi to moguce moglo bit opasno po okolis! ma super.. a zasto je to tako? zato kaj smo mi idijoti da se izborimo po pitanju za svoje dobro, i slijepo letimo za unijom koja ce drzat monopole na uvoz!
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Bookmarks