Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 156

Threaded View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    K510@W200;K800,W595
    Operater
    T-Mobile HR
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb TUTORIAL - Ubacivanje željenog patcha u uređaj (DB2020)

Ubacivanje željenog patcha u uređaj

Predgovor:
    Evo pošto sam vidio da mnogi žele tutorial o patchanju, a i ja sam ga sam želio do prije par dana kad ni sam to nisam znao uradit, odlučio sam ga sam napravit da pomognem ostalima.
    Tutorijal se sastoji od par poglavlja:
    0. Priprema za patchanje
    1. Backup GDFS
    2. Patchanje maina
    3. Ubacivanje maina i patcha u uređaj
    4. Ubacivanje željenog patcha u uređaj

NAPOMENA:
    SVE ŠTO RADITE, RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST. NEODGOVARAM ZA NIKAKVO OŠTEĆENJE.

0. PRIPREMA ZA PATCHANJE
    Kao prvo potrebno je imati program SETool2 Lite v1.11 s kojim dobijete i qamaker koji je potreban za stvaranje patcha main-a.
    Potrebno je imati main koji imate u mobitelu, ak oste mobitel flashali onda morate imat main koj iste flashali.

Download link:
    SETool2 Lite v1.11
    Kada skinete otvorite fajl i raspakirajte ga na desktop. Lozinka za raspakivanje je faq4mobiles.de

Prije svega potrebno je instalirati USB flash drivere koje dobijete zajedno sa SETool-om.
    USB kabel ukopčan je stalno s PC-om al sa uređajem samo kad to bude potrebno.
    Iz mobitela izvadite sim karticu i ugasite ga.
    Tek sada možemo otpočeti.

Dakle krenimo:
    I. BACKUP GDFS
    1.Pokrenite SETool2
    2.Gore gdje piše Phone Type odaberete uređaj koji imate ( ako ste flashali mobitel onda odaberete uređaj u koji je flashan)
    3.Kliknite na Indentify koj ise nalazi skroz desno.
    4. Držite tipku C i spojite USB kabel u uređaj i držite par sekundi dok vam ne prepozna uređaj.
    5. Sada stisnite Read GDFS i pričekajte da program odradi svoje.
    6. Sada slobodno možete iskljucit uređaj sa USB-a i ugasit SETool2 ali nikako nemojte paliti uređaj.

II. PATCHANJE MAINA
    U mapi SETool2_Lite_v1.11/qamaker nalazi se qamaker.exe
    1. Vaš main (main koji koristite i na mobitelu) odvucite na ikonu od qamaker.exe
    2. Nakon toga pojavit će vam se prozor u kojem piše nešto kao
    Quick acces patch generator for db2020 by den_po
    processing
    qick access.... . .. ... . has been generated
    pres enter

I nakon toga stisnite ENTER
    3. Main koj iste odvukli u qamaker.exe stvorio je patch u istom prozoru u kojem se nalazi i sam qamaker.exe.
    On se zove ovisno o vasem mainu,oblika quick_access_MODEL REĐAJA_FIRMWARE.vkp

III. UBACIVANJE MAINA I PATCHA U UREĐAJ
    1.Pokrenite SETool2
    2.Odaberete opet uređaj
    3.Pronađite gdje piše FIles i desno od njega nalazi se tipka Add. Stisnite tipku ADD i nađite i dodajte svoj main (.mbn)
    4.Pronađite gdje piše MISC files i desno od toga tipku .... Stisnite je u dodajte patch(.vkp)koji ste maloprije napravili patchiranjem maina.
    5.Gore, desno od Phone type nalazi se opcija Bypass DB2020 security. To uključite stavljanjem kvačice u kvadratić.
    6. Stisnite tipku FLASH i pratite daljne upute koje će vam biti ispisane u lijevom dijelu programa. Tako će vam se pojavit da iskljucite uredaj sa usb-a izvadite bateriju i vratite je i onda stisnete READY).Neskidajte uređaj sa USB-a dok vam se god ne vrate izbjeljene ikone sa strane,bdite strpljivi i čekajte.
    7.Kada vas pita Pres YES to REMOVE patch, NO to APPLY obavezno stisnite NO.
    8.Kada se vrate izbjeljenje ikone i procesi svi završe skinite uređaj sa USB-a i slobodno ugasite SETool2.

IV. UBACIVANJE ŽELJENOG PATCHA U UREĐAJ
    Sada ide dio koji se radi svaki put kada želite ubaciti patch u mobitel. Ako želite ubaciti vise patcheva ne radite ovo pod I,II i II već samo ovo pod IV.
    1. Odaberete uređaj
    2.Pronađete gdje piše MISC files i desno od toga tipku .... Kliknite na nju i odaberite patch koji želite ubaciti u uređaj. Zakvacite gore Use QA patch.
    3. Stisnite tipku Write SCRIPT i ukopčajte uređaj na USB (držite tipku C i ukopčajte kabel u uređaj)
    4. kada vam učita urewđaj puštite program da odradi svoje dok vas ne pita press YES to REMOVE patch, no to APPLY i opet obavezno stisnite NO.
    5.Ako vas bude pitalo nesto kao Some patch valutes diferts,continue? ne obazirite se i stisnite Yes.
    6. Kada program odradi svoje i kada se izbjeljene ikone vrate slobodno iskopčajte uređaj i ugasite SETool2.
    Patchanje je gotovo i sada slobodno mozete vratit sim karticu i slobodno upalitit uređaj.

Uživajte. ;-)
    Zadnji uredio ravilov : 31-01-2009 u 15:54 Razlog: Ispravljen dio za standardno patchanje - nije pisalo da treba zakvaciti "Use QA"

Slične teme

1. Odgovora: 1230
    Posljednji post: 15-05-2012, 20:46
  2. Odgovora: 140
    Posljednji post: 22-05-2011, 09:52
  3. Odgovora: 2
    Posljednji post: 12-03-2008, 19:35
  4. Unlock db2020
    By tkralj in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 27-12-2006, 15:12
  5. cemu sluze ova patcha