Za one koji su pročitali navedeni link http://www.mobiletechworld.com/2010/...rab-some-salt/
molim da još jednom pročitaju naslov koji lijepo kaže: RUMORS
Također članak govori o funkcijama demo verzije WM7 koji nema multitasking i ništa to nije kako će biti tako da ne uzimajte zdravo za gotovo.

Najveća prednost WM7 nad šitfon OS je multitasking (a bome i customizing + instalacije crackanih softwarea - ovo zadnje je vjerojatno većini hrvata najzanimljivije jer nitko ništa ne kupuje osim ako ne mora) . Zašto multitasking ?
Pa možda zato što ima aplikacija koje želim da mi rade u pozadini i izvršavaju neke druge poslove (ne želim reći koje koristim jer su hackerski softwarei) ili čekaju neki događaj ili npr. kopao sam po recimo GPS navigaciji, a hitno mi je uletilo da nekome treba neki broj ili nešto slično i ne želim u pola posla gasiti navigaciju već ću se samo prebaciti u tel. imenik i potom nastavljam gdje sam stao s postavkama navigacije ili opcije itd.

Postoji nebrojeni primjer koristi multitaskinga. Ako vam se ne sviđa da radi više aplikacija u isto vrijeme, postoji funkcija quit ili exit program i telefon oslobodi memoriju i procesor.